"Võrdsus on see, mis meid defineerib ja võimsaks teeb," rääkis Pitt MTV uudistele, kui need temalt kolmes USA osariigis hetkel kaalumisel oleva homoabielude seadustamise kohta arvamust küsisid.

"Kui see ei sobi sinu religiooniga, siis las jumal otsustab sinu üle. Aga need oleme meie ja me oleme võrdsed," adresseerib näitleja oma kommentaaris homoabielude vastu võitlejaid.

Kuigi homoabielude seadustamine on Pitti arvates igati õige tegu, ei arva mees sama kanepi suitsetamise kohta. Eriti häirib teda asjaolu, et neid kahte kiputakse Ameerika meedias ühte patta panema.

"Ma ei mõista seda," sõnas ta ja lisas, et need kaks teemat peaksid olema käitletud võrdsetel alustel, kuid eraldi ja erineva olulisusega. Ma usun, et peaksime olema ise vastutavad oma otsuste eest, mis puudutab narkootikume. Narkootikumide vastu praegusel moel võitlemine on kujunenud suureks läbikukkumiseks ja kõik need miljardid dollarid, mis sellesse on suunatud, on läinud raisku. Ma tõesti usun, et haridus on mõttekam kui vanglakaristus. Aga narkootikumid kujutavad endast reaalset kahju ja seda ei saa võrrelda või ühte patta panna homoabieludega," sõnab ta.

Pitt, kes kasvatab näitlejanna Angelina Jolie'ga kuut last, on lausa hirmul, et peab varsti ka oma lastega narkootikumide teemal vestlusi pidama hakkama. "Igaks asjaks on oma vanus, kus inimene on võimeline midagi mõistma. Selleks on oma põhjus, miks vanu narkomaane ei ole olemas - see kas tapab sind või sa pääsed selle küüsist."