«Isadus on parim, mis ma olen kogenud,» ütleb kahe aastaga nelja lapse isaks saanud BRAD PITT.

Brad Pitti (43) elu viimased kaks aastat on möödunud meie kõigi silme all. Sestsaadik, kui purunes tema abielu Jennifer Anistoniga ning temast sai Angelina Jolie elukaaslane ja tema laste isa, pole kõmupress talle rahu andnud. Sel suvel on ta aktuaalne ka filmidega Ocean’s 13 ja The Assassination of Jesse James. «Tundub, et mul pole ajakirjandusest pääsu,» ohkab Brad. Õnneks ei võta ta kõike, mida tema kohta kirjutatakse, tõsiselt. «Kui neid lugusid lähemalt vaadata, tehakse üks meist alati heaks poisiks ja teine pahaks poisiks,» arutleb ta. «See on naeruväärne.»
Nüüd, kui Bradi abielu Jenniferiga on lõplikult ja pöördumatult lahutatud, ootab maailm mõistagi uut pulmapidu. Kuid kahe aastaga nelja lapse isaks saanud Brad ei kiirusta altari ette. Brad ja Angelina leiavad, et nad ongi juba sama hästi kui abielus, sest nad on seaduslikult seotud oma laste, viieaastase Maddoxi, kolmeaastase Paxi, kaheaastase Zahara ja aastase Shiloh’ga. Shiloh on nende ainus lihane laps, kuid Brad väidab, et ülejäänud kolm on talle sama lähedased. Lapsevanemana peab ta ennast «vabameelseks». «Ma püüan neid mitte piirata,» räägib ta. «Kui see kedagi ei kahjusta, tahan ma, et nad võiksid maailma avastada. Mõnikord tähendab see, et nad võivad olla üpris pöörased.»
Bradi esimese abielu purunemist, armumist Angelinasse ning kibekiiret perekonna loomist on seostatud ka keskeakriisiga. «Ootan ikka veel, et keskeakriis oma inetut pead tõstaks,» naerab Brad. «Olen lõpuks jõudnud oma eluga punkti, kus ma ei saa enam midagi kihva keerata.»
Oled isakssaamisest aastaid rääkinud. Kas kõik on välja kukkunud nii, nagu sa alati olid unistanud?
Isadus on parim, mida ma kogenud olen. See on täielikult muutnud minu ellusuhtumist ning tõmmanud tähelepanu minult ära. Ma võin raamatut kirjutada, filmi teha, joonistada, maalida, kuid laste saamine on kõige erakordsem asi, mida ma olen teinud.
Kas see tähendab, et näeme sind nüüd üha vähem kinolinal?
Minu paremad päevad on möödas. Olen mänginud mõningates filmides ja mul on olnud väga õnnelik elu. Nüüd on aeg seda jagada.
Sa püüad oma perekonda kaitsta, kuid kui Shiloh sündis, müüsite te tema fotod ajakirjandusele. Raha annetasite te heategevusorganisatsioonidele, kuid see oli ikkagi pisut kummaline...
See oli esimene kord, kui ma tundsin, et asi on mingil määral minu kontrolli all. Ma ei oska kirjeldada, milline kergendus see oli. Me suutsime koguda miljoneid dollareid inimestele, kes raha vajasid.
Sel suvel räägitakse sinust seoses kahe filmiga. Kas oled oma tööga rahul?
Olen kogu elu ennast kritiseerinud, aga leian, et see on eluterve kriitika. Ma mõtlen kogu aeg, mida saaksin tulevikus paremini teha. Mõtlen ka sellele, mis toimib ja mis ei toimi. Filmitöö ja näitlemine seisneb pidevas õppimises.
Ostsite endale orkaanist räsitud New Orleansi kodu. Kuidas see sind mõjutanud on?
Me ei tohi end suure tarbimisega välja suretada. Me peame leidma uue elustiili. Inimesed, kes elavad New Orleansis, on võtnud sihiks ehitada see linn uuesti üles. Inimesed on optimistlikud. Kuid see on keeruline situatsioon ja ma olen sellega tulevikus ilmselt veelgi tihedamalt seotud.
 
Angelina Jolie räägib alasti
Brad Pitt teab, kuidas inimesi avada — nad tuleb lihtsalt riidest lahti võtta ja vanni saata. «Ma ei tea, kuidas ta seda teeb, aga... ma hakkan vannis rääkima,» paljastab Bradi elukaaslane Angelina Jolie (32) värskes intervjuus ajakirjale Marie Claire. «Mul on kergem rääkida, kui ma olen alasti. Tulge minuga vanni, ja ma räägin.»
Ehkki Angelina oli intervjuu andmise ajal tõenäoliselt riides, lobises ta veel paljudest asjadest: perekonnast, lastest, hullust maailmast, milles me elame, ja hulludest tempudest, mida ta teeb.
Näiteks käisid Brad ja Angelina hiljaaegu oma vanima poja Maddoxi kodumaal Kambodžas vaatamas maja, mille Angelina oli sinna ostnud. Enne Hollywoodi sinivereliste sisenemist tuli maja demineerida. «Mina olen kohati hullumeelsuseni julge,» pajatab Angelina. «Brad on arukam. Ta küsis, kas ei saaks seda maja veel kord üle vaadata, enne kui me sisse läheme.»
Kuuldused suhtekriisist on aga täielik jamps. «Ma püüan hoolitseda selle eest, et suhe minu mehega oleks kindel ja täiuslik,» räägib Angelina. «Me oleme väga seotud, meil on suurepärane kooselu, me naudime oma lapsi ja sellesse maailma kuulumist.»
Angelina leiab, et nad Bradiga on oma elu kenasti üles ehitanud. «Arvan, et me uskusime teineteisesse, me tõesti uskusime,» räägib ta. «Meie perekond on väga kiiresti kasvanud, me jagame suuri kohustusi ja saame aru, et meil on kõvasti vedanud, sest me oleme täitnud teineteise ootused. Me oleksime võinud eksida, aga iga väljakutse on meid vaid lähendanud. See on olnud sedasorti suhe.»
Kõmulehed ei jäta paari rahule. «Telefon heliseb iga päev. Ma vastan: «Ei, loomulikult mitte!» ja viskan toru hargile. Me naerame selle üle, sest tavaliselt ajame me samal ajal lapsi taga ja vahetame mähkmeid. Asi on selles, et me ei tee ju midagi. Me käime vaevalt kodust väljas. Me püüame leida aega olla kahekesi. Me Bradiga alustasime oma kooselu lastega ja me planeerime seda kahekesi olemist hilisemasse ellu.»
Angelina, kes on viimasel ajal kõvasti tööd vihtunud, kavatseb nüüd näitlemisse väikese pausi teha ja täielikult perele pühenduda. «See on ainult töö ja ma olen selle üle õnnelik,» räägib ta. «Aga kui ma suren, kas ma tahan, et mind mäletataks näitlejana? Ei. Ma olen ÜRO hea tahte saadik, see on kõik.»