BRAD PITTi ja ANGELINA JOLIE armusuhe on pingete all kokku varisemas.

Los Angelese hotelli Bel-Air ette vurab must läbipaistmatute klaasidega limusiin. Autost väljub rockstaarivälimusega väike poiss, afrosoenguga tüdrukuke ja mossis lapsehoidja. Nende kannul astub autost välja turvameestest ümbritsetud hirmuäratavalt kõhn ja kahvatu naine, kel on süles valgesse rätikusse mähitud imik.

Angelina Jolie’le (31) ja tema rahvusvahelisele pisiperele tähendab peatumine selles hirmkallis luksushotellis põgenemist järjest pingelisemaks muutuvast reaalsusest. Brad Pitti (42) — Angelina armukest ja tema kolmekuuse tütre isa —seltskonnas ei ole.

Angelina helistas hotelli ja broneeris viimasel minutil sviidi pärast järjekordset peretüli. Pitt jäi üksi nende ligi kümme miljonit dollarit maksnud Malibu majja, mille lapsesõbralikuks muutmisele ta alles mõni kuu tagasi miljoneid dollareid oli kulutanud.

 Pulmi pole mõtet oodata

Pitti armastatud vanaema teatas hiljaaegu ajakirjandusele, et lapselapse abiellumist kuulsa filmidiiva Angelina Jolie’ga pole niipea loota. Hollywoodi kuluaarides sahistatakse juba mõnda aega, et see suhe uue aastani vastu ei pea.

Angelinat painab sünnitusjärgne depressioon, mida süvendavad ema Marcheline Bertrandi raske haigus ning elu Hollywoodi akvaariumis. Kõige selle tulemusel on ta otsustanud Hollywoodiga lõpparve teha, võtta lapsed ning minna Aafrikasse mustlaseelu elama.

See ongi põhjustanud Angelina ja Bradi järjekordse konflikti. Brad tahab lapsed (ta on adopteerinud ka Jolie lapsendatud poja Maddoxi ja tütre Zahara) üles kasvatada Californias. Ja ta pole sugugi vaimustatud Angelina ideest adopteerida neid ka Venemaalt, Lõuna-Ameerikast ja Aasiast. Paraku hakkab talle alles nüüd kohale jõudma, et tema armastatu on ilust ja kuulsusest hoolimata lootusetu veidrik.

 Lapsendab veel ja veel

Angelinat Bradi seisukohad ei huvita. Möödunud kuul pajatas ta telekanalile CNN, et kavatseb adopteerida nii palju lapsi kui võimalik. «Minu lastest saavad maailmakodanikud, kes oskavad mitut keelt,» kuulutas ta.

Otse loomulikult unustas ta neid väljaütlemisi eelnevalt Bradiga arutada. Tema katsed muuta Brad rahvusvaheliseks heategevusaktivistiks pole vilja kandnud. Jah, Brad on tema ÜRO-missioonidel küll armunud kutsikana kaasas käinud, kuid oma olemuselt jääb ta alati Hollywoodi ilueediks. Sel ajal, kui Angelina CNNile oma orbude päästmise aktsioonist rääkis, valis Brad kodu lähedal asuvas töökojas mootorrattale värvi.

 Perekond ei võta omaks

Bradi plaani kohaselt peaks Angelina kodus lapsi kasvatama, samal ajal kui tema filmivõtetega mööda maailma sõidab ja perele raha teenib. Paari sõbrad räägivad, et Angelinal pole plaaniski õnnelikku koduperenaist mängima hakata. Kättemaksuks teatas ta Bradile, et kavatseb lapsed uuesti Namiibiasse viia ning vaadata üle küla, kus tuli ilmale pesamuna Shiloh Nouvel. Brad sinna kutsutud ei ole. Samal ajal on Angelina andnud nõusoleku osaleda ülivägivaldse Sin City II võtetel. Juba mõne nädala pärast suundub Angelina aga Pitti filmikompanii Plan B filmi A Mighty Heart võtetele kehastama mõrvatud ajakirjaniku Daniel Pearli abikaasat. Algselt pidi selles rollis üles astuma Jennifer Aniston, kellest Pitt möödunud aastal lahutas.

Otse loomulikult on see lisanud pingeid Jolie ja Anistoni suhetesse. Filmile ennustatakse tähelendu järgmise aasta Oscarite jagamisel. Aniston oli sellele rollile suuri lootusi pannud.

Angelina omakorda on maruvihane, et Brad eksnaisele nii tihti helistab. Ka ei mõista ta Bradi vanemaid, kes jätkavad Jenniferiga suhtlemist. Tagatippu teatas Bradi 82aastane vanaema hiljaaegu: «Perekond armastas Jenniferi, aga nüüd on Bradil Angelina...»

 Magavad lahus
Õhk Bradi ja Angelina Malibu kodus on sedavõrd elektrit täis, et paar on kolinud eraldi magamistubadesse magama. Mõnikord ei piisa isegi sellest — nagu tol hilisõhtul, kui Angelina lastega ootamatult hotelli Bel-Air saabus. Ta jäi sinna neljaks päevaks, ning lahkus sealt vaid paariks tunniks, et võtta Santa Monica lennuväljal lennutunde. «Ta tahtis sellega Bradile öelda, et teda ei kamandata,» räägib üks Angelina lähikondlane. «Ta on ja jääb sõltumatuks.»

Igal juhul kannab see taktika vilja. Brad, kes on parasjagu filmi Ocean’s Thirteen võtetel, asus kibekiiresti lepitusläbirääkimisi pidama ning ostis Angelinale Rolexi käekella. Kui Angelina lõpuks koju saabus, viis ta naise õhtusöögile Hollywoodi Roosevelti hotelli stiilsesse Dakota restorani. Angelina tegi romantilisel õhtusöögil ettepaneku jääda ööseks hotelli, ning peagi nähtigi paari armunult lifti suundumas. Loomulikult on see kõik väga romantiline, kuid paari sõbrad kahtlustavad, et harvad kireööd kuhjuvaid pingeid neutraliseerida ei suuda.
Iseloomud ei sobi

Sõprade sõnul väsib Brad Angelina ekstsentrilisusest varem või hiljem niikuinii. 2000. aastal, mõni kuu enne oma teise abikaasa Billy Bob Thorntoniga abiellumist (Angelina on olnud abielus ka Briti näitleja Jonny Lee Milleriga) oli Angelina ravil Los Angelese vaimuhaiglas. Kaks aastat hiljem pöördus Angelina Oscari-võitjast isa Jon Voight USA talk show’s avalikult Angelina poole ning palus, et tütar lahendaks oma «tõsised vaimsed probleemid». Brad on püüdnud Angelinat ja tema isa lepitada, kuid need katsed lõpevad alati lärmaka riiuga.
Mõni kuu enne tütre sündi peatusid Brad ja Angelina Pariisis, kus Angelina nõudis, et nad üüriksid täiesti tavalist, räpasevõitu korterit — et olla kontaktis tõelise eluga. Brad, kes on harjunud pisut kõrgema elustandardiga, ei suutnud sellega leppida. Angelina omakorda ei lepi sellega, et Brad pole ikka veel suitsetamist maha jätnud. Pidutsema Brad enam nii palju ei kipu — viimastel nädalatel on ta Maddoxi ja Zahara korduvalt filmivõtetele kaasa võtnud.   Tahab ära
Sõbrad kahtlustavad, et suhtele saab lõpuks ikkagi saatuslikuks Angelina soov kasvatada lapsed üles kusagil mujal kui Hollywoodis. Ühe võimalusena on Angelina kaalunud ajutist peatumist Maddoxi kodumaal Kambodžas, kus tal on keset džunglit väike majake. Paraku pole seal turvaline — ainuüksi oma väikeselt krundilt on Angelina leidnud 48 maamiini.
Angelina üks ekskolleeg leiab, et neil pole Bradiga midagi ühist. «Nad elavad nagu puuriloomad,» ütleb ta. «Angelina arvab, et Brad on temaga samal lainepikkusel, aga see ei ole ju nii. Pole kahtlust, et Brad on temasse armunud, kuid Angelina kannab endaga kaasas rasket pagasit. Angelina ei ole päris kindlasti normaalne, ja see ta just huvitavaks teebki, aga ta vajab enda kõrvale väga erilist inimest. Minu meelest tahab Angelina lihtsalt põgeneda.»

Tundub tõesti nii — Angelina püüab põgeneda nii Hollywoodist kui ka oma ilusa kallima eest...