"Ilmselt ikka president Ilvest, eriti sellest peale, kui ta leediks sai lätlanna. Ka mulle meeldib tema cool karisma, milles on nii elegantsi kui ka vaba olekut. Nägin seda lähemalt, kui Ilves esitles ka Lätis oma lemmiklauludega vinüülplaati." Muusikutest nimetab Renārs meie Draakonite-Ewertit, kellega ta on ka koostööd teinud.

Leedukatega keelesuguluses, eestlastega usku ja ajalugu pidi seotud – kumma naabriga lätlased tihedamat seost tunnevad? "Oh, ilmselt oleneb, kummale piirile lähemal elatakse. Neil, kes elavad lõuna pool, on rohkem Leedu ja leedukatega seotud toredaid seiklusi. Meiegi perel: elame küll Riias, aga meil on ka korter mereäärses Liepājas, kus veedame perega suvesid. Seal kohtab palju leedukaid, sest Leedu piirini on vaid 70 kilomeetrit. Põhjalätlased on rohkem seotud Eestiga."

Üks Eesti näitlejagi kiitnud nüüd Renārsile, kuidas nad olid kambaga käinud Lätis pidu panemas: "Põrutasime motikatega Ainažisse diskole, väga ägedad läti tüdrukud olid!" Naerdes lisab Renārs: "Nii et lätlastena oleme Balti ahelas see keskmine ja ühendav lüli."