Londoni Kuningliku Haigla toitumishäirete osakonna juhataja koostas kolmekuise mailiteraapia programmi ’bulimia nervosa’ haigetele ja inimestele, kes ei suuda söömist kontrolli all hoida.

Näitlejanna Jane Fonda ja endine Spice Girl Geri Halliwell on oma toitumisprobleemidest avalikult rääkinud, aga samade hädade käes vaevlevad paljud inimesed, kes julge aga probleemi kellelegi tunnistada.

Robinsoni sõnul võib mailiteraapiast kujuneda tõhus ja kergesti kättesaadav vahend inimeste jaoks, kes muidu ei hakkaks professionaalset abi otsimagi.

“See on paljutõotav ja suurte võimalustega uus tehnika, mis tuleb alles ausse tõsta,” ütles Robinson psühhiaatriakonverentsil.

Programmi sihiks on vabastada inimesed söömise ja kehahaaluga seotud sundmõtetest ja ravida depressiooni, mis toitumishäiretega sageli kaasneb.

Robinson ja tema kaastöötajad saatsid e-maili 20.000 üliõpilasele ja kutsusid toitumishäiretega isikuid endaga kontakti võtma. Raviks valiti välja 23 inimest.

Patsiendid kirjutasid iga päev, mida söövad ja kuidas end tunnevad, arstid saatsid vastu nõuandeid ja kommentaare.

Robinsoni sõnul toimus suhtlemine palju sundimatumalt kui näost näkku arstivisiidi ajal.

Psühhiaatrid leidsid, et kirjadele vastamine võtab vähem aega kui traditsiooniline ravi, sest tunnise vastuvõtu asemel kulub vaid 10 minutit.

“Kolmekuise uuringu tulemusena oli depressioon ja toitumishäirete sümptomid silmnähtavalt vähenenud ja peaagu kõik soovisid mingit ravi,” ütles Robinson.