Sophie ehk ametlikult Wessexi krahvinna teatas oma lahkumisest pärast seda, kui Briti tabloid The News Of The World avaldas katkeid tema väidetavaist halvustavaist märkustest Briti poliitikute ja kunigaperekonna aadressil. Need ütlused olevat Sophie andnud Araabia šeigiks maskeerunud reporterile, kes tema firmale tulusat tehingut pakkus.

“Olen enda ja oma firma lõksumeelitamise operatsioonist äärmiselt šokeeritud, kuid kahetsen ka oma valehinnangut, mille tulemusel ma sellesse lõksu langesin,” kõlas Rhys-Jonesi avaldus, mille edastas Buckinghami palee.

“Arutasin olukorda kuningannaga ja otsustasin lahkuda firma RJH esistuja kohalt, sellal kui viimaste sündmuste põhjustatud küsimusi hoolikalt kaalutakse,” teatas Rhys-Jones.

Eraldi avalduses teatas kuningapalee, et kuninganna Elizabeth mõistab hukka “altvedamised, riukad, mõistaandmised ja valed”, mida Sophie ja Edwardi vastu on kasutatud. Kuninganna toetab täielikult printsi ja krahvinna püüdeid lisaks oma kuninglikele kohustele ka professionaalset karjääri teha, öeldi avalduses.

Lubaduse eest, et Londoni hotellis toimunud kohtumiste salvestusi ei avaldata, andis Rhys-Jones News Of The Worldile eksklusiivintervjuu, kus võrdles end printsess Dianaga. Kuid ajaleht rikkus lubadust ja avaldas pühapäeval kogu vestluse sisu.

Lehe järgi kritiseeris Rhys-Jones Briti peaministri Tony Blairi maksusuurendusi ja teadmatust maaelust, opositsioonijuhi William Hague’i nukulikke kõnemaneere ja väitis, et Walesi prints ja tema partner Camilla Parker-Bowles on ülimalt ebapopulaarsed. Kõige hullemini mõjusid aga Rhys-Jonesi märkused oma firma ja oma rolli kohta kuningapere liikmena.