Bush sai välismaistelt aukandjatelt kuus sadulat, viis paari kauboisaapaid, mitu nahkmütsi ja hulgaliselt vöösid, ratsmeid ning kannuseid. Ainult hobuseid talle ei kingitud.

Mõned keerukate kaunistustega sadulad, näiteks Põhja-Aafrika või Kasahstani omad, näeksid küll Bushi Crawfordi rantšos väheke kohatud välja.

Sinna nad aga nagunii ei satu, sest USA seaduse järgi tohivad ametiisikud endale jätta ainult “minimaalse väärtusega” kinke. Ülejäänud lähevad Riigiarhiivi lattu või jagatakse muuseumidele laiali.

Kingitusi, mis süüa-juua kõlbavad, nagu 70 pudelit veini, pudel ploominapsi Jugoslaaviast, oliiviõli ja datlid Alžeeriast ja Tuneesiast, “käsitleti vastavalt Salateenistuse reeglitele”.

Ilmselt polnud keegi kinkijaile rääkinud, et Bush loobus alkoholist juba aastaid tagasi.

Välisministeeriumi raport loeb üles ka kõigile teistele valitsusametnikele aastaga toodud kingitused.

Kõige rohkem toodi kinke ikkagi Bushile. Väärtuslikem oli 10.900-dollarine Franck Mülleri Chrometro kuldkäekell Itaalia peaministrilt Silvio Berlusconilt, odavaim aga 15-dollariline CD “Katar — moodne riik” Katari emiirilt.

Kõige rohkem Metsiku Lääne teemalisi kingitusi sadas Mehhiko presidendilt Vicente Foxilt, kelle kutse ratsutama minna Bush veebruaris Mehhikot külastades tagasi lükkas.

Fox andis Bushile kolm paari kauboisaapaid — kaks paari jaanalinnunahast ja ühe sisalikunahast. Austraalia peaminister John Howard aga ületas Foxi eksootiliste materjalide poolest — tema kingitud saapapaar olid austraalia krokodilli, känguru- ja emunahast.

Palestiina liidril Yasser Arafatil on oma ettekujutus, milliseid kinke ameeriklastest külalised saada tahaksid. USA välisminister Colin Powell sai talt mullu kolm pärlmutrist dioraami Jeesuse sünnistseeniga. Luurekeskagentuuri (CIA) George Tenet, kes julgeolekukaalutlustel ei pea oma kingituste andjaid avaldama, sai samasuguse dioraami mullu 12. juunil, mil ta Ram Allah’s Arafatiga kohtus.