Hollywoodi üks kuumemaid näitlejatare Cameron Diaz toitus aastaid hamburgeritest ja õllest. Nüüd on tema elus, toidulaual ja trennigraafikus toimunud suured muutused.

Cameron Diaz (38) räägib ajakirjas Elle, et praetud toitu ei võta ta enam suu sissegi – ja et temast on saanud täielik trennisõltlane. «Ja see meeldib mulle!» rõõmustab ta. «Ma pole kunagi jälginud, mida söön, aga nüüd teen ma seda rõõmuga. Ma ei söö enam praetud toitu. Ma mõtlen, mida ma endale suhu pistan. Kui tahad raskusi tõsta ja samal ajal sale olla, pead oma toitumist jälgima. Sa pead andma oma kehale õigeid toitaineid ja mõtlema, mis on talle parim.»

Pole ime, et Cameroni elustiil on nii radikaalselt muutunud – tema elukaaslane on professionaalne sportlane Alex Rodriguez. Cameron on Ameerika jalgpalluriga kohtamas käinud üle aasta ja ta ei püüa seda enam varjata. «Alex on minu poiss-sõber. See ei ole enam saladus,» õhkab ta.

Paar on koos veedetud aasta jooksul käinud puhkusereisidel Mehhikos, Havail, Dominikaanis, Londonis ja New Yorgis. Nüüd on käsil ühise kodu otsingud – armunud kavatsevad end Miamisse sisse seada ja sinna spordiklubi rajada. Tõsi, mõni nädal tagasi läks liikvele kuulujutt, et paar on lahku läinud – sest Cameron hakkas ootamatult kahe tütre isalt last tahtma. Kuid tundub, et need jutud ei vasta siiski tõele – hiljutisel MTV filmiauhindade jagamisel olid nad igatahes käsikäes.

{poolik}

Ei abielule

Pulmakellad Cameroni kõrvus ei kumise – altari ette ei pruugi tal kunagi asja olla, sest abielu on tema arvates üks iganenud institutsioon.

«Igaüks peab endale ise reeglid kehtestama,» leiab ta. «Me ei pea elama oma elu suhetes, mis põhinevad vanadel traditsioonidel, mis meie maailma enam ei sobi. Elu on pikk. Miks elada minevikus, kui on võimalik elada olevikus ja lasta tulevikul olla särav ja õnnelik? Kui suhe puruneb, ütlevad inimesed: «See ei toiminud.» Kuid mis ei toiminud? Mis peaks juhtuma? Liiga paljud inimesed on abielus inimestega, kelle vastu neil pole enam romantilisi tundeid. Ma lihtsalt ei ole abiellunud inimestega, kellest ma hiljem pidin lahku minema. Inimesed lähevad lahku. Inimesed lähevad oma eluga edasi.»

Cameroni tüütavad inimesed, kes küsivad, millal ta lõpuks ometi mehele läheb. «Inimesed küsivad: «Kas sa tahad abielluda? Kas sa tahad lapsi saada?» Minu perekond ei küsi seda minult iial. Nad teavad, et kui ma tahan abielluda, siis ma abiellun. Nad ei arva, et ma veedan oma päevi üksildase ja mahajäetuna. Nad näevad mind elamas aktiivset elu, tasakaalustamas kõike seda, mis on mulle tähtis. Kui abielu juhtub olema mingil hetkel see, mida ma tahan - ja kes teab, mida tulevik toob? - siis ma abiellun.»

Sõbrad ja armukesed

Esialgu on Cameron aga uue filmi Bad Teacher võtetel. Näitlejatar mängib selles koos oma ekskallima Justin Timberlake’iga, keda ta kui «halb õpetaja» peab filmis võrgutama. Cameroni sõnul pole selles midagi kummalist, et nad Justiniga nii hästi läbi saavad. «Me teame, kuidas koos olles naljakad olla,» ütleb ta. «Me oskame seda. Selles pole midagi rasket.»

Cameron saab hästi läbi kõigi oma ekskallimatega. Tänu neile on ta jälile saanud õnneliku suhte saladusele. «Mehed vajavad naisi, kes esitavad neile väljakutseid,» avaldab ta. «Naised ärgu olgu hullud bitchid, kes plahvatavad iga kord, kui mees ütleb neile midagi, mida nad kardavad.»

Kust Cameron nii positiivse ellusuhtumise on saanud? «Kui olin 20ndates eluaastates, ei tundnud ma end õnnelikuna,» ütleb ta. «Elu on teinud mind vähem küüniliseks. Aga ma olen realist. Ma näen asju sellistena, nagu nad on ja ma ei teeskle, et nad võiksid olla midagi muud.»