Arvestades prints Charles’i ja hertsoginna varasemat abieluvälist armuafääri, kartis Camilla esimestel suhteaastatel väga meedia tähelepanu ja veetis enamiku oma ajast kodus, lugedes raamatuid ja õppides suurest frustratsioonist ja ahistatusest koguni maalima.

“See oli kohutav aeg! Ma ei sooviks seda isegi oma vaenlasele!” ütles Camilla Daily Mailile antud eksklusiivses leheintervjuus, mis ilmus eile. Õnneks aitasid raskeid aegu üle elada Camilla lapsed, kes teda igapäevaselt külastasid ja vannitoaaknast binokli abil emale naljaviluks paparatsosid üles loendasid.

Vahel oli olnud lausa päevi, mil tal oli raske voodist tõusta, kuid ainsalt võimaluseks raskustest läbi minna, on Camilla sõnul lihtsalt eluga edasi minemine.

"Niipea kui jääd seisma, vajud kokku nagu õhupall. Sellisel ajal saab elada vaid adrenaliini pealt. Kui oled positiivne inimene, lähevad asjad samuti paremini. Inimesed on ju "klaas-pooltühi" või "klaas-pooltäis" tüüpi. Mina olen alati lootusrikas. Tuleb lihtsalt vastu pidada! Tuleb olla õige inglane!" sõnas ta.

Üsna hiljuti seisis Cornwalli hertsoginna silmitsi veel ühe raskusega. 2014. aastal hukkus Camilla vend Mark Shand peavigastuse tagajärjel. Naise jaoks oli see väga raske kaotus. Camilla usub siiski, et ta on tugev isiksus ja saab lõpuks kõigest võitu. Oma tugevuse võlgneb ta enda sõnul oma vanematele. “Mul oli väga õnnelik lapsepõlv. Minu pere oli toetav ja idülliline,” tunnistab Camilla.

Tänaseks on Camillast saanud üks populaarseimaid naisi Suurbritannias. Igal aastal on tal rohkem kui 200 kuninglikku kohustust, sealhulgas pidevalt kurnavad visiidid välisriikidesse.

Prints Charlesi ja Camilla Parkeri armuromaan sai alguse juba palju aastaid tagasi ja kestis ka siis, kui prints oli abielus kadunud printsess Dianaga. Charlesi ja Diana abielu lahutati 1996. aastal, aasta enne seda lahutas Camilla oma abielu Andrew Parker Bowlesiga. Pärast seda, kui Diana 1997. aastal autoõnnetuses hukkus, hakkasid Charles ja Camilla ettevaatlikult oma suhet avalikustama. 1999. aastal ilmusid nad esmakordselt koos avalikkuse ette. Suhe õnnistati abieluga 2005. aastal. Selle aasta 19. juunil tähistab Camilla oma 70. juubelit.