Eelmisel nädalal kinkis Estonia klaverivabrik Carmen Kassile ligi miljon krooni maksva klaveri.

Reede pärastlõuna. Vaal galerii. Tallinn. Küsiva näoga, ðampanjat pakkuvad inimesed tiirlevad ringi nagu liblikad ja vaatavad kohkunult otsa neile, kes ðampanjat ei joo. Pakkujate ohvriks on langenud teiste seas Riigikogu aseesimees Tunne Kelam koos abikaasaga, showman Mart Mardisalu, Delfi toimetaja Maarja Tali, inimesi Estonia teatrist, ajakirjanikke, fotograafe.
Keset Vaal galeriid seisab hiiglaslik valge linaga kaetud moodustis, keegi ei julge lina alla vaadata. Nat King Cole laulab hingelisi meloodiaid. Kõik ootavad Carmen Kassi. Maailma kõige ilusamat modelli-jumalikku sähvatust-jõuluinglit, kelle puudutus ravib eestlased terveks.
Ootamine on pikk. Ðampanjat jääb üha vähemaks. Minutid mööduvad. Vahepeal hakkab rahva seas ringi liikuma kuulujutt – Carmen Kass on tegelikult valge lina all peidus. Ja kui saabub õige hetk, hüppab ta sealt välja nagu rakett ja plahvatab. Puhhhhh!
Mõnda aega hiljem selgub aga Carmeni hilinemise tegelik põhjus – Mardisalu usaldab rahvale saladuse, et Carmen Kass on hoopis juuksuri juures kõrvaltänavas. Soengu tegemine võtab oodatust kauem. "Kui inimlik ja kena põhjus," arvab Tunne Kelam.
Siis ta saabub. Koos sõbranna Hedvig Maigrega, kes on samuti väga kena ja edukas modell. Kaamerad, fotoaparaadid ja inimesed hakkavad surisema, Mardisalu kopsib mikrofoni ja tseremoonia algab.
Kokku saavad kaks Eesti Vabariigi kõige edukamat esindajat maailmas (nii ütleb Tunne Kelam) – Estonia klaver ja Carmen Kass. Klaveri annab Carmenile üle ASi Estonia Klaverivabrik nõukogu esimees dr Indrek Laul. Lisaks saab Carmen kingiks tulevase presidendikandidaadi Tunne Kelami pildistatud loodusfotodega kalendri. Ja muidugi kohustuse rääkida juttu ajakirjanikega, kellest hullemad kutsuvad teda oma ansamblisse laulma.
Carmenile kingitud klaveri, mis on valmistatud spetsiaalselt Aafrikast toodud puidust ja mis võib ise – ilma et inimene klahve puudutaks – muusikat mängida, saatus on seiklusrikas. Tema tee viib kõigepealt Tallinnast Paidesse ja sealt Ameerikasse, kus Carmen suure osa oma ajast veedab.