Carmen Kassi vend Kutty Kass on valmis minema pankrotti, kuid oma jõukalt supermodellist õelt ta abi ei küsi!

Aastal 2008 avati Roosikrantsi tänaval suure optimismiga kallis rõivapood – Gianfranco Ferré esinduskauplus. Täna kõlksub poe ühe omaniku Kutty Kassi (36) pea kohal pankrotihaamer, sest äripartner Jaan Tamm (43) küsib temalt raha tagasi. Lugu ise on nagu äriõpikust maha kirjutatud, kus sõber koorib sõbra naha – vähem kogenud partner võtab optimismist enda kaela liigsed riskid. Kass laenas raha Tamme firmast Maxsun OÜ eraisikuna ja investeeris selle edasi ühisesse poodi. Siis mindi tülli, sest bisnis ei läinud edukalt – esimese aasta kahjum oli 102 000 eurot.

{poolik}

«Ma sain tüssata. Meil oli Jaan Tammega ühine firma Roosikrantsi Kaubanduse OÜ, kus tema oli enamusaktsionär. Siin oli ka minu enda rumalust, ma oleks pidanud lepinguid tähelepanelikumalt lugema, aga tol hetkel sai kiirustatud,» räägib Kutty. Lepinguga oli ta võtnud endale liigsed kohustused, vähendades enamusaktsionäri rahalisi riske. «Kui ma Tammele nüüd soovitu ära maksaksin, siis saaksin teist korda tüssata. Ma ju ei saa selleks Carmenilt raha küsida, pean oma uisapäisa keedetud supi ära sööma.»

Mai alguses toimus Harju Maakohtus Maxsun OÜ avalduse alusel Kutty Kassi pankroti väljakuulutamise eelistung. Maxsuni advokaat Kaspar Kamsakann ütleb, et küsimus on võetud laenudes ja nende mittetagastamises.

«Ma jätaks summad saladuseks. Laenusaaja võib soovi korral ise summa avaldada,» ütleb Kamsakann.

Kutty, kes kohtusse ei ilmunud, kuna ei saanud kutset kätte, arvab, et vaidlusalused summad jäävad 250 000 euro kanti. Kutty märgib, et umbes nii palju raha võiks Tamm temalt tahta, aga ka tema võiks niisama suure summa Tammelt küsida, sest raha sai edasi investeeritud Tamme suuromanduses olevasse firmasse.

Jaan Tamm keeldub kommentaaridest. Esialgu on Kutty veendunud, et tal on odavam minna pankrotti, kui vaielda härra Tammega kohtus. «Ma ei usu, et kohtust mingit tõde ja õigust leiab. Olen seda oma juristiga arutanud,» ütleb Kutty.

«See on tõesti üks juriidiline tohuvabohu,» kommenteerib telefonivestluses Kasside advokaat Paavo Kari-Koch.