«Ütlesin Printzile, et tahan šokolaadi. Ta tuli mulle nii lähedale, et meie huuli lahutas vaid millimeeter, ja ütles: «Siin ma olen!»,» meenutab Carola Madis esimest kohtumist oma kallima, maailmakuulsa bändi Black Eyed Peas klahvpillimängija Printz Boardiga.

Laulja Karl Madise tütart Carola Madist (23) teatakse kui Kanal 2 reporterit ja Raadio 2 saatejuhti. Kaks aastat tagasi jäi Eesti Carola jaoks kitsaks. Neiu üüris oma Nõmmel asuva maja välja soome jehoovatunnistajatele ja põrutas Los Angelesesse. Ta seadis end sisse laulja Kerli Kõivu endises korteris ja sukeldus pea ees Hollywoodi seltsiellu. Carola teejuhiks sai Kerli.

«LA on linn, kus sa võid oma fookuse väga kiirelt kaotada. Ka mul oli algul keeruline, aga olen alati olnud kindel, et kõik on mu enda hakkamise taga kinni ja kui ma midagi väga tahan, siis tuleb oma unistus ellu viia,» räägib Carola.

Tänu koostööle Eesti Playboyga pääses Carola legendaarsetele Playboy pidudele. Tasapisi tekkinud sidemed viisid neiu grillipeole, kus viskas nalja koomik Jim Carrey… Põnevaid kohtumisi on tal olnud mitmeid.

Läinud aasta sügisel kutsus Kerli Carola endaga kaasa Black Eyed Peasi liikme Printz Boardi (32) sünnipäevale. Printz on töötanud koos Macy Gray, Adam Lamberti, John Legendi ja Katy Perryga. Tema sulest on pärit Black Eyed Peasi pala «Where Is The Love?», mis bändi kuulsaks tegi.

Carola arvas, et tulemas on tüüpiline Hollywoodi pidu… Saatus aga tahtis teisiti.

Kuidas te kohtusite?

P: Kohtusime mu sünnipäeval, kuhu oli kutsutud viissada inimest. Te võite ette kujutada seda hullumaja! Pidin täitma peoperemehe ja sünnipäevalapse rolli. Kerli tuli koos kahe sõbrannaga. Peo teemaks olid nohikuprillid, mida ma külalistele jagasin. Palusin, et tüdrukud valiksid oma lemmikvärvi prillid. Carola tahtis musti. Ütlesin talle, et kuule, sa ei taha musti prille mustade riiete juurde, lisa ikka vürtsi oma välimusele – sul on vaja punaseid! Vaidlesime sel teemal tükk aega. Ma jäin oma otsusele kindlaks, see oli minu pidu ja mul oli õigus valida. Peo lõpus ütles Carola, et Printz, sul oli
õigus, punastega oli mul meeste seas lööki. Kogu peo ajal me muidugi flirtisime ja ühel hetkel ütles Carola, et ta tahaks rohkem šokolaadi oma ellu...

C: Tegelikult oli nii, et olime köögis ja sõime burgerit ja mul tekkis magusaisu. Ütlesin Printzile, et tahan šokolaadi. Seepeale tuli ta mulle nii lähedale, et meie huuli lahutas vaid millimeeter, ja ütles: «Siin ma olen!» Kõigi pilgud olid meile suunatud, kui me seal liikumatult, pea olematu vahega, teineteisele silma vaatasime. Mina olin see, kes murdus ja naerma purskas.

Vahetasime Printziga numbreid, sest peopaik oli nii suur, et seal võis üksteist ära kaotada.

P: Maja on tõesti massiivne – 12 magamistuba, 7 kaminat, kodukino. See on mu sõbra maja.

C: Printz võttis järgmisel päeval minuga Facebooki kaudu ühendust, sest ta oli oma telefoni ära kaotanud. Saime kokku ja sealtpeale oleme lahutamatud.

 {poolik}

Säde tekkis teie vahel kohe?

P: Jah, mulle väga meeldis, kui konkreetne ja eneseteadlik Carola oli. Kuid ma olin lõpetamas oma eelmist, poolteist aastat kestnud suhet. Kõik need küsimused, et kas ma tahan kohe uut suhet, kas ma tohiksin… Jõudsin siiski veendumusele, et ma tahan seda suhet.

Kes esimese sammu astus?

C: Asjad hakkasid liikuma, kui ma tunnistasin Printzile, et ta läheb mulle liiga palju korda. Seetõttu tundsin, et peaksin vahepeal teiste inimestega suhtlema. Ma lihtsalt ei olnud kindel, kas tema on millekski tõsisemaks valmis, ja lootsin, et kui ma uusi tutvusi loon, läheb mul see tunne üle.

Kui kaua te olite tolleks hetkeks koos olnud?

C: Paar kuud.

P: Ma olin tol ajal Black Eyed Peasiga tuuritamas. Skaipisime ja saatsime sõnumeid iga päev. Ma ei tahtnud oma eelmise suhte koormat Carola õlgadele panna. Ma ei tahtnud, et temast saaks minu üleminekusuhe, sest ta tõesti meeldib mulle.

Mis sulle Carola juures meeldib?

P: Nüüd on seda umbes sada korda rohkem kui enne. Esimese asjana, kui teda oma sünnipäeval kohtasin, meenub mulle, et ta oli terviklik – ta juuksed, riided, kingad, kogu välimus jättis sügava mulje. Lähemalt vaadates loomulikult tema ilus nägu ja need silmad! Jutuajamise käigus tuli välja, et ta on kiire, kelmikas ja tark.

Nüüd oleme läbinud oma suhte prooviesinemise, esimesed pool aastat. Saame juba aru, mis ühist on ja mis pole. Kusjuures, mul on hea meel, et meil on asju, milles oleme erinevad, sest see kõik toimib omavahel nii hästi. Alustades lemmiktoitudest, lemmikmuusikast kuni asjadeni, mida meile meeldib koos teha.

Ma saan tema peale loota, ükskõik mis ka ei juhtuks. Näiteks kui me ei räägi mõnda aega, aga mingid asjad peavad saama tehtud, siis see nii ka juhtub. Carola on puhtuse- ja korraarmastaja nii kodus kui oma peas. Ta aitab ka mul asjad joonel hoida, mis on lausa hädavajalik, et saaksin muusikat teha.

Mulle meeldib, et ta tunneb ennast oma kehas hästi ja me võime kodus kas või kogu aeg alasti ringi kõndida. Mulle meeldib tema valmisolek seiklusteks, alates langevarjuhüpetest kuni vallatusteni ühe keskkooli muruväljakul... (Naeravad.) Ma võiks jätkata. Kogu kupatus on lihtsalt fantastiline. Ma näen, et meil on ühised eesmärgid ja ühine tee vähemalt järgmised kuuskümmend aastat.

C: Printz on nii hooliv. Ma ei ole mitte kunagi kohanud kedagi temasarnast ja ma armastan kõike tema juures.

Kui tihti te ütlete üksteisele: ma armastan sind!

P: Ta ütleb seda kogu aeg.

C: Ma tahan seda lihtsalt välja öelda.

P: Ma jagan ta arvamust, aga mul on natuke raske seda väljendit kasutada, kui ei ole tegu just sõpradega.

C: Me arutasime hiljuti, et nii raske on öelda inimesele, kellega sa magad, et armastad teda, sest see on erinev sellest, kui sa sõpradele ütled, et neid armastad.

Te elate eraldi. Kas on olnud juttu ka kokkukolimisest?

P: Ei! Me ei koli kokku enne, kui võtame ette järgmise sammu. Hetkel elame teineteise juures või pigem mina olen rohkem Carola pool, sest saan seal paremini magada.

Printz, milline on su graafik?

Keskpäeval lahkun Carola juurest ja lähen nõupidamisele. Ühest suundun muusikat tegema ja stuudios kulub mu ülejäänud päev, kuniks me kaheksa paiku taas kokku saame. Tavaliselt hõlmab mu töö ka rohket reisimist, kuid meie suhte õnneks on seda praegu vähem ette tulnud. Ainult nii palju kui tööreisid Londonisse, kus ma tegelen muusika kirjutamise ja produtseerimisega. Väljaspool Black Eyed Peasi on mul oma artistid, kellega on eesmärk USAst välja saada.

Kui kaua võttis Carolal aega, et sind siia meelitada?

P: Pigem oli see ikka nii, et mina veensin teda.

C: Printz ütles mulle, et lähme järgmisel nädalal Eestisse. Ma mõtlesin, et jajah kindlasti, ja siis päev enne lendu pani ta piletid kinni. Ma ei teadnud, et ta seda tõsiselt võtab, sest peagi on algamas Black Eyed Peasi tuur ja tal on vaja enne miljon asja korda ajada. Minu üllatuseks mängis Printz oma graafiku nii ümber, et ta saab vajalikud asjad ka interneti teel korraldada.

Me jäime lennukist maha. Olin juba loobumas – et kui see nii keeruline on, siis pole hullu, kui jääb sõitmata, aga Printz ei andnud alla. Ostis uued piletid ja me olime juba tunni pärast uuel lennul.

Kas sa oma vanematele ütlesid, et oled tulemas?

C: Me totaalselt üllatasime neid. Eriti ema. Mu sõbranna Maris Uusna helistas talle ja uuris natuke asja. Ema oli just poodi läinud, kui me jõudsime. Ma lipsasin teisele korrusele ja Printz istus mu venna arvuti taha. Koju tulles kõndis ema natuke ringi, kuni ta pilk langes Printzile. Ta hüüdis üllatunult: «Printz, sina siin!» Siis ilmusin ka mina. Emal tulid lausa rõõmupisarad silma.

P: Eriti suur oli üllatus seetõttu, et vaid paar päeva varem oli ta meile Skype’i vahendusel öelnud, et me võiks kas või homme Eestisse tulla. Ma ütlesin selle peale, et ma homme ei saa, aga reedel tulen küll. Ja ma ei valetanud.

C: Mu isa ei olnud väga üllatunud, aga ta oli väga õnnelik meid nähes.

Carola, kas sa oled Printzi vanematega kohtunud?

Ma olen Printzi emaga kohtunud ja tema vanavanematega Skype’i teel suhelnud. Printzi ema on väga armas ja äge inimene. Ta meeldib mulle väga. Vahel tuleb ta näiteks külla, mängime videomänge ja ajame juttu. Ta on väga aktiivne, käib tihti Printzi kontsertidel ja elab oma poja tegemistele igati kaasa.

Printz, kuidas sulle Carola vanemad tunduvad?

Ma armastan Carola vanemaid. Eriti tema ema. Mulle meeldib ta naeratus ja olek. Ma ei peagi täpselt aru saama, millest ta räägib. Tähtis on see, et ma näen ausust tema silmis. Tegime sellise diili, et sama palju kui mina tean eestikeelseid sõnu, peab tema õppima ingliskeelseid. 

Ma armastan ka Carola isa, samadel põhjustel. Lisaks seob meid ühine kirg muusika vastu. Ma respekteerin seda, mida tema teeb, ja loodan, et see on vastastikune. Karl võttis mu avasüli vastu ja ütles: sa teed mu tütre õnnelikuks! See on see, mis loeb.

Kas Karl andis sulle kaasa ka õpetussõnad, kuidas tema tütart kohtlema peab?

Sugugi mitte. Ta on kõige lahedam isa üldse. Me olime ühel õhtul koos väljas varajase hommikuni ja rääkisime muusikast ja Carolast ning tõstsime väga palju terviseks-tooste.

Teie reis on küllaltki lühike. Tulite laupäeval ja lahkute reede varahommikul. Mis selle aja sisse veel ära mahtus?

C: Kohtusin oma kallite sõpradega ja tutvustasin Printzile Tallinna. Ühel päeval näiteks käisime koos minu isaga vanalinnas ringi. Jalutasime Toompeal ja all-linnas. Istusime erinevates kohvikutes ja mõnusates söögikohtades. Külastasime Lohusalut. Keerutasime kolmapäeva öösel koos plaate ja oma viimase päeva veetsime koos isa ja Henry Kõrvitsaga stuudios uut laulu tehes. Sellest tuleb väga hea lugu.

P: Carola üllatas mind iga päev millegi uuega. Rand, maakohad, sadam. Mulle väga meeldib see energia, mis ma siit saan. Tallinna ilu järjest kasvab mu silmis.

Igas suhtes esineb erimeelsusi. Millised on teie omad?

C: Parim ongi see, et meil ei ole tülisid. On arusaamatusi, millest räägime enne, kui need suureks paisuvad.

P: Carola on oma olemuselt vana hing. Tal on võime lasta mingitel asjadel minna, selle asemel, et nendest riidu üles kiskuda. Veel üks asi, mida ma olen õppinud, on see, et kui sa räägid kohe asjadest, mis sind häirivad, siis kustutad kõik halvad tunded enda sees. Parem on asju välja rääkida kui karjuda, ja seda on Carola mulle õpetanud. Mul on näiteks palju asju, mida ma pean tegema omal viisil. Ta võtab seda kui kerget huumorit ja saab sellega hakkama, mis on super. Ma olen nagu vana koer. Mulle meeldib mu vaip sellisena ja temperatuur tollena ja nii peab olema. Carola jaoks on see väga okei.

Teil on väga erinev kultuuriline taust ja lapsepõlv. Kuidas see teie suhet mõjutab?

C: Me oleme samas ka nii sarnased. Näiteks oleme mõlemad üles kasvanud nii-öelda getos, me vanematel polnud rahaga priisata. Minul peamiselt tänu Nõukogude Liidule.

P: Vahel harva tuleb kultuuride erinevus välja. Näiteks siis, kui Carola ütleb, et aga meil Eestis... Ma saan sellega õnneks hakkama. Muidugi on erinevad ka meie isiklikud kogemused.

Kuidas sa suhtud rassistlikesse inimestesse, neisse kes su suunas näpuga näitavad?

P: See ei mõjuta mind enam väga. Kui olin noorem, siis olin väga löödud, aga nüüd ma tean, et kui keegi on rassistlik, siis seepärast, et ta ei näe ülejäänud maailma või ei oska seda omaks võtta. Ma ei kutsu neid tegelasi idiootideks, vaid natuke harimatuteks inimesteks. Ma ei seedi enda ümber negatiivset energiat.

C: Ta on oodanud, et keegi ütleks talle siin tänaval «must mees».

P: Jah, sest et siis ma ütleks neile vastu, et ma olen hoopis pruun.

Carola, milline on Printzi maailm?

Tema maailm on väga positiivne. Ta on ümbritsenud end peamiselt heade inimestega. Mulle meeldib, kuidas ta oma sõprade eest hoolitseb. Armastan seda, et tal on suured eesmärgid, et ta tahab palju saavutada ja töötab selle nimel kõvasti. Printz on väga inspireeriv oma lähikondlaste jaoks. Kui selliseid inimesi oleks rohkem, siis oleks maailm parem koht. Mul on hea meel, et saan olla osake tema maailmast.

Milline on Printz mehena?

Super! Ma olen alati öelnud, et mulle meeldib hoida asju oma kontrolli all, kuna keegi teine seda teha ei oska. Nüüd saan vastupidist väita. Ta on alati super hooliv ja oskab mind üllatada. Näiteks palub ta mul asjad pakkida ja viib mu kas või kõrvalolevasse linna päevaks-paariks. Vahetult enne, kui me Eestisse tulime, sõitsime vaid paari miili kaugusele kodust ja võtsime üheks ööks hotelli. Kogesime midagi teistsugust kui meie igapäevane elurütm. Käisime sõpradega baarides ja söömas. Kuna olime kodust eemal, tundus see omamoodi puhkusena.

Mida te lastest ja abielust arvate?

P: Mul on juba kolm last, 14-, 5- ja 4aastane. Kaks vanemat on tütred ja noorem on poeg. Abielus ei ole ma kunagi olnud, aga olen selle poolt. Samas, ma ei taha seda viga teha, et abiellun ja kohtlen oma naist kui tüdruksõpra. Sellepärast ei ela me Carolaga veel ka koos. Me küll liigume selles suunas, aga veel ei ole õige aeg. Aga arvestades neid tuure, mis meie suhe on üles võtnud, siis saab see juhtuma varem kui kümne aasta pärast. Võib-olla on mul korra enne olnud selline tunne, et äkki see on see, aga ikkagi ei olnud. Me oleme Carolaga nii vähe koos olnud, et praegu me nendel teemadel ei aruta.

Carola kas sa oled Printzi lastega kohtunud?

Jah, kõige vanemaga, kes elab Californias.

Printz, kui tihti on sul aega isarolli täita?

Oleneb. Ma võin oma lastega veeta koos nädalaid ja siis töö tõttu neid mitu kuud üldse mitte näha, aga me helistame ja skaibime kogu aeg.

Milline perenaine on Carola?

Mulle meeldib, et ta hindab traditsioone. Naine hoiab maja korras, teeb süüa, ja mees on jahimees. See on nii armas, et peaaegu tüütab. Näiteks hommikuti küsib ta mult alati, mida ma süüa tahan, olen ma valmis hommikusöögiks. Vastuse peale, et täna hommikul ma ei taha süüa, pakub ta välja, et me võiks vähemalt ühe asja süüa. Muidugi hoolitseb ta ka selle eest, et ma sööksin midagi lõunapausil, ja pakib mulle teinekord lõuna kaasagi. Minu jalas on püksid ja ma kontrollin meie liikumist, mis laseb temal lõõgastuda ja olla see, kes ta tahab olla.

Kuidas sulle Carola tehtud toidud maitsevad?

P: Mu lemmik on kartulipuder erinevate kastmetega ja pilaff. Samuti oskab ta teha häid võileibu ja on mulle tutvustanud musta leiva võlu. Oi, kuidas ta ajab mulle seda musta leiba peale!

C: Aga sulle meeldib ju must leib ja see, kuidas ma seda muna ja peekoniga teen?

P: Ma olen õppinud tema kõrvalt ka seda, et kõigel on hapukoor või toorjuust sees. Isegi tarretist pakub ta mulle toorjuustuga.

C: Mhh… Kreemjuust on ju hea.

Kindlasti teete te pärast sööki jalutuskäike. Kui palju sind tänaval ära tuntakse?

Ütleme nii, et tuntakse ja ei tunta ka. Oleneb linnast. Hollywoodis tunnevad mind paljud ja tulevad juurde tere ütlema. Seal ei ole ma mitte üksnes osa kuulsast bändist, vaid ka sotsiaalselt aktiivne tegelane. Väikestes linnades on äratundmisprotsent kümnelähedane. Olgem ausad, see meeldib mulle. Ma vihkaks, kui oleksin samas seisus, kus on üks mu parimaid sõpru, Black Eyed Peasi laulja Fergie. Ta ei saa kusagile minna ega midagi teha. Kui me tahame temaga midagi koos teha, siis pean ma aja kinni panema. Näiteks kui tahame kusagile välja minna, peab tema panema kinni turvamehed ja lauad ja möllama. Ma ei suudaks nii. Seetõttu on mõnus, kui sind ära ei tunta. Muidugi, vahel satun ka mina kaamerate ette ja mult küsitakse küsimusi, aga see on okei, ma ei karda kaameraid.

Kellega võib teid veel näha Hollywoodis ringi liikumas?

P: Me ei võta seda nii. Meie tutvusringis ilmselt ongi kõik sellise mastaabiga inimesed.

C: Näiteks Eestis puutub Printz kokku paljude kuulsate inimestega, teadmata, et nad on kuulsad. Sama on minuga Los Angeleses. Tihtipeale ma ei tea, et üks või teine inimene on üldse kuulus, kuniks hiljem keegi seda mainib. Hiljuti juhtus selline lugu Printzi hea sõbra David Andersiga. Ma tõesti ei teadnud teda.

P: Me käisime mööda baare, kui tuli üks tüüp, kes nurus Davidilt pilti. Carola oli selle peale üllatunud, et kes see David on. Ma tegin talle kiire kokkuvõtte, et David on mänginud sellistes seriaalides nagu «Heroes», «Vampiiri päevikud» jne. Ma ise ei mõtle selle peale, kui keegi tuleb mu juurde näiteks ja ütleb, et kuule sa olid ju eile Leonardo DiCaprioga. Mis siis? Me lihtsalt räppisime ja veetsime lõbusalt aega.

Kui palju te väljas pidutsemas käite?

P: Kui see oleks minu teha, siis käiksime rohkem. Carola lihtsalt ei taha igal õhtul väljas käia. Ta on maha rahunenud ja väsib ruttu ära. Mina ei väsi. Kuid siis võtan kaks nädalat järjest puhkust ega tee midagi.

Kui armukadedad te olete?

P: Mitte väga.

C: Ma tean, milline ta on ja mis tegelikult toimub, nii et draamat ei ole. Muidugi on sadu tüdrukuid, kes põhimõtteliselt viskuvad Printzi käte vahele. Aga ma tean, et nad ei meeldi Printzile. Näiteks õhtul, enne kui me ära tulime, lähenes meile üks kogukam tüdruk ja ütles mulle: «I´m gonna fuck him tonight!» Ma lihtsalt naersin selle peale.

P: Mulle meeldib see, et Carola saab olla mu parim sõber. Näiteks kui ma ütlen talle, et üks või teine tüdruk on ilus, siis ta ei hakka riidlema, vaid kas kiidab heaks või ei ole minuga ühel nõul. Ma arvan, et kui sa oled armukade, siis see tähendab, et elad hirmus.

Kus leidis aset teie esimene suudlus?

P: Mu maja katusel. See oli meie teine deit. Olime enne pikalt jalutanud ja juttu ajanud. Carola tuli minu katusel asuvale terrassile, seal see juhtuski.

C: Ma teadsin, et see on tulemas, aga ei teadnud, millal.

Carola, mida sa arvad Printzi muusikast?

Ma armastan seda ja olen tema ema kõrval ta suurim fänn. Printz on suurepärane talent ja ma olen aus. Seega, ma alati ütlen talle oma arvamuse.

Printz, mida sa Carola töödest ja tegemistest arvad?

Ta on väga talendikas ja fokusseeritud. Carola saab hakkama kõigega, mis ta endale eesmärgiks seab, ja ma tean, et kui ta tahaks hakata näiteks maalima, siis saaks ta ka sellega suurepäraselt hakkama. Ta on väga hea lugudekirjutaja ja me oleme seda ka juba katsetanud. Tal jätkub ideid piiritult.

Milline on su senise karjääri kõrghetk?

Üks kõige ülevamaid hetki oli kindlasti see, kui ma kirjutasin loo «Where is the Love?». Enne seda oli mu pangaarvel tuhat dollarit, mul polnud kindlat elukohta. Kogu Black Eyed Peas elas vaevu ära ja me ei teadnud, mis tulevik toob või kas me üldse edasi läheme.

Kui me alustasime tuuri koos Justin Timberlake’i ja Christina Agulieraga, siis hakkas meie silme all kõik kasvama… Kõigepealt teadsid «Where is the Love?» sõnu inimesed esiridades, siis teati neid esisektoris, siis juba tervel põrandal, seejärel rõdudel. Järgmine samm oli see, et inimesed seisid püsti ja laulsid kaasa. Ja see kõik juhtus viie nädalaga. Tuuri lõpuks oli see lugu suurem kui peaesinejate omad. See lugu sütitas kogu tule.

Oled sa suur kulutaja?

Mitte eriti. Ainult, siis kui tegu on mõne üritusega. Näiteks mu sünnipäev, kus me Carolaga kohtusime, läks maksma umbes 15 000 dollarit. Mu Grammy pidu oli 25 000 dollarit. Sinna oli kutsutud 800 inimest.

Mida toob teile tulevik?

P: Ma arvan, et kui kõik õigesti läheb, siis toob tulevik mitu edukat äri nii riiete, televisiooni kui ka produktsiooni osas. Muidugi on seal muusika. Karjääri osas saab kõik olema super. Me plaan on omada maja Eestis, Londonis, LA’s ja me valime ühe koha veel lisaks. Ma tahaks, et see oleks Uus-Meremaal, aga me räägime veel sellest.

Mingil hetkel saab näha ringi jooksmas ka väikseid olevusi, kes näevad väga meie moodi välja. Ja et ühel hetkel on mu sõrmes rõngas, mis on sarnane Carola sõrmes oleva rõngaga. Tulevik tundub helge.

 

Carola, mida sina sellest kõigest arvad?

Ma olen õnnelik, sest olen leidnud oma Printzi!