Sheen ütles StarMagazine`ile, et sai tänu perekonna toetusele probleemidest jagu. Uus sõbranna Denise Richards aitab tal kainust säilitada.

“Suitsetasin poolteist naela kokaiini kuus ning loputasin selle alla kolme pudeli viinaga päevas,” meenutas Sheen. “Ühel õhtul süstisin ma endale naljapärast kokaiini käsivarde. Mu süda hakkas väga puperdama, arvasin, et saan infarkti. Kutsusin kiirabi ning mind toimetati haiglasse. Tol ööl uskusin tõesti, et suren”.

Menuseriaalis aselinnapead Charlie Owenit kehastav 36-aastane näitleja ütles, et uimastite kuritarvitamine ja iha naiste järele määratles ta elu 20- ja 30-aastasena, siis oli elu nagu deemonlik uni.

Sheen tunnistas, et elu põrgus on mõnda aega lõbus, aga siis saab sellest luupainaja: mõistuse kaotuse äärel tahaks end tappa, et piinadele lõppu teha. Esmakordselt sundis perekond teda ravile minema 11 aasta eest, aga siis ei suutnud ükski vägi teda ohjeldada, sest ta elus puudus jumal.

Sheen arreteeriti mitu korda uimastitega seotud seaduserikkumiste pärast ning saadeti narkoravile neljal korral. Ta otsustas end käsile võtta 1998. aastal, kui ta isa — NBC menusarja “Läänetiib” (“The West Wing”) staar Martin Sheen — lasi poja vahistada ja kliinikusse saata.

Sheen ei käi ühelgi peol ilma kaaslaseta, kes valvaks, et ta üle piiri ei lähe. Ka käib ta tihti psühholoogi juures ja kirikus ning anonüümsete alkohoolikute koosolekutel.

Sheen on suutnud saada ka jagu seksisõltuvusest. Omal ajal lõi laineid teade, et ta on maksnud Heidi Fleissi lõbutüdrukute teenuste eest 53.000 dollarit (alla miljoni krooni). Sheen ütles, et ei taha prostituutidest enam midagi teada ning et ta soovib ühel päeval abielluda ja lapsi saada.