2011 on aasta, mille Christina Aguilera tahaks parema meelega unustada. Tema viis aastat kestnud abielu Jordan Bratmaniga lõppes, tema comeback albumiga «Bionic» kukkus läbi, tema film «Burlesque» polnud edukas ning tagatippu selgus, et tal on alkoholiprobleem.

«See oli raske aasta,» tunnistab Christina (31). «Lisaks lahutusele juhtus palju muudki ebameeldivat. Igaühel oleks raske sellist asja avalikkuse ees läbi teha. Aga kui oled kuulsus ja sind jälgitakse pidevalt, on see 58 miljonit korda raskem. See aasta kasvatas mulle paksu naha.»

Christina ja Jordan Bratmani abielu purunemine tuli paljudele üllatusena – oli ta ju korduvalt rääkinud, et temal ja ta produtsendist abikaasal on hoogne seksuaalelu. Ometi vihjas ta ajakirjas W, et nende abielu laastab truudusetus. «Ikka ja jälle selgus, et kumbki meist pole ingel,» räägib Christina. «Asi jõudis selleni, et ma tundsin end nagu oma lapsepõlvekodus. Ma ei lase oma pojal kasvada kodus, kus on nii palju pingeid. Ma teadsin, et ajakirjandus reageerib meie lahutusele negatiivselt, kuid ma ei ela oma elu selle järgi, mida keegi võib öelda. Ma pean endale truuks jääma.»

{poolik}

Raske lapsepõlv

Õnnetust lapsepõlvest teab Christina kõike. «Ma tundsin end lapsepõlves vangistatuna. Mul polnud mingit kindlust. Halvad asjad juhtusid meie kodus. Oli ka vägivalda,» on ta öelnud.

Christina otsis lohutust «Helisevast muusikast». «Ma avasin oma toa akna ja laulsin nagu Maria. Olin vaimusilmas neis mägedes. Ma tunnen praegugi mõnikord, et muresid on võimalik endast välja laulda. Ma naeran viimasel ajal palju. Inimesed justkui tahaksid, et ma nutaksin, kui midagi valesti läheb, aga ma eelistan naerda.»

Tundub, et Christina lapsepõlvemuredes oli süüdi vägivaldne isa Fausto Aguilera. «Ma olen rääkinud, kui raske meil oli, ja ma olen kindel, et ta on sellest kuulnud. Ei usu, et ta sellest vaimustatud on. Ühel päeval võiksime me ehk lõunale minna... Ma olen siiski 31aastane. Võibolla on aeg?»

Elu läheb ülesmäge

Nüüd tundub, et murede aeg on selja taha jäänud. Christina on õnnelikult armunud 25aastasesse muusikusse Matthew Rutlerisse, kellega ta tutvus filmi «Burlesque» võtetel, kus mees töötas produtsendi assistendina. Kuigi Christina kehakaal on kõmulehtedel pidevalt hambus, räägib lauljatar, et peigmees on tema vormikast figuurist vaimustuses, ja ka tema karjäär näib jälle ülesmäge minevat. Teda ei huvita, mida inimesed temast, tema kehakaalust ja eluvalikutest arvavad.

«Mul on olnud tipphetki, mul on olnud madalseise, ma olen selles äris kõike näinud,» ütleb ta. «Olen liiga kõhn. Olen liiga paks. Mind on kritiseeritud skaala mõlemas otsas. Ma blokeerin selle automaatselt. Ma armastan oma keha. Mu elukaaslane armastab oma keha. Mu poeg on terve ja õnnelik. Miski muu ei loe.»

Nelja-aastase aastase Maxi üksikema pole siiski kerge olla. «Raske on, kui sul pole igapäevaelus püsivat partnerit. See on võitlus,» sõnab Christina. «Kuid ma ei saa oma eksabikaasa kohta ainsatki halba sõna öelda. Ta on hea isa. Ta saab Maxiga suurepäraselt läbi. Me seame alati Maxi vajadused enda omadest ettepoole. Mu perekond toetab mind ja head inimesed minu ümber on mulle toeks mu karjäärivalikutes. Ma ei saaks teha seda, mida ma teen, ilma tugeva meeskonnata.»