"16 aastat tagasi, värskelt kolledžist tulnud... ma armusin oma ülemusse," tõdes ta eile peetud ärikonverentsil avameelselt. "minu ülemus oli lihtsalt Ameerika president," rääkis ta 2-aastasest afäärist ettevaatlikult, ent samas sellest üle olles.

"Üleöö sai eraisikust avalikult häbistatu. Minust sai kui epideemiahaige, esimene inimene, kelle maine hävitas täielikult internet," rääkis tänaseks 41-aastane Lewinsky, kes avalikkuse ette nüüd taas vaikselt nõus on olnud tulema.

"Sel ajal ei olnud Facebooki, Twitterit ja Instagrami, aga oli klatš, uudis- ja meelelahutuslehed, millel kommenteerimisvõimalus ja e-kirjad, mida sai edastada. Muidugi tehti seda kõike piinavalt aeglase ühenduse teel, aga siiski levis see üle maailma. Viraalne fenomen, võite küll vaielda, mis sünnitas esmakordselt tõeliselt sotsiaalse meedia."

"Vahtides arvutiekraani veetsin terve päeva hüüatades "Issand jumal" ja "Ma ei suuda uskuda, et nad seda kasutasid" või "See on kontekstist väljas". Ja need olid ainsad mõtted, mis mu peas ketravat lauset "Tahan surra" segasid."

Lewinsky sõnul soovib ta kasutada oma kogemust, et võidelda virtuaalkiusamise ja ahistamisega. "Olles selle üle elanud, tahan alandusmängus osalejail aidata seda üle elada," sõnas ta. "Tahan pöörata oma kannatused kasulikuks ja oma minevikule eesmärgi anda."

Veidi enne seda peetud kõnet liitus Lewinsky ka Twitteriga ning kogus mõne tunniga 200 000 jälgijat.