Kõik sai alguse kasutaja Yashar Ali Twitterisse tehtud postitusest, millel on praeguseks üle 12 000 meeldimise. "Mis kohta Greta Thunberg seal täidab," küsis Ali otse, vahendab Fox News.

Veidi hiljem oli Ali aga sunnitud oma märkust täiendama. "See seltskond koosneb tipptasemel tervishoiu spetsialistidest ja ametnikest. Kliimaaktivist sobib paremini kuhugi mujale. Ta ei ole kliimateadlane."

Sealt edasi ei läinud enam kaua, et üle maailma mitmed Ali seisukohaga liituks. "Greta Thunberg? Nüüd on ta koroona ekspert," nõudis üks. "Vabandust, mul on praegu lihtsalt raske aeg, sest avastasin hommikul, et Greta Thunberg ei lähe ära," on teine jaganud.

Leidub siiski mõni, kes on ka Thunbergi kaitseks välja astunud. "Asjatundmatud inimesed ilmuvad televisiooni terve päev iga päev, aga Greta Thunberg on liiga palju?"

"Tal on suurepärased teadmised ja ta on järgmine põlvkond, kes peab hakkama koristama seda, mida meie korraldame. Nad ei oleks teda kutsunud, kui tal poleks võimas roll," on ka teine veendunud.

Thunberg ise on teema kommenteerimisest kõrvale hoidnud. Ometi pole ta eriolukorras päris niisama olnud. Alles aprilli lõpus väitis ta oma kõnes, et koroona põhjustab lastele tagatavates õigustes kriisi.