Colin Firth, keda kõige paremini tuntakse Hr Darcyna Jane Austeni romaani “Uhkus ja eelarvamus” põhjal toodetud BBC miniseriaalist ning Bridget Jonesi filmidest, on koos abikaasaga tulihingeline keskkonnaaktivist, vahendab Äripäev Homes&Propertyt.

“Ökofriikidena” taaskasutavad nad kõike, mis võimalik, ja hoiavad kokku, kust saab. Näiteks on 38aastasel Livial paar kingi, mille ta ostis siis, kui oli 19aastane, ning mis on jälle moes.

Idee oli asutada pood, kus külastajad saavad nii keskkonnasõbralikke tooteid osta kui saada nende kohta teavet. “Ma ei tea teist sellist poodi, kus saaks osta kaunilt disainitud tooli või kasutatud paberile käsitsi maalitud tapeeti, mis oleks ilus vaadata ja ühtlasi keskkonnasõbralik,” ütles ajakirjale Livia vend Nicola, kes samuti projektis kaasa lööb.

Neljakorruselise kauplusest leiab pisikesi loodussõbralikke asjakesi, näiteks kirjatarbeid, mida saab isikustada tuuleenergial töötava printeriga, mööblit jne. Muuhulgas leiab poest ka Eesti käsitööd, patju, tekke ja muid tekstiile.