Katkend raamatust:

1994. aasta detsembris Iisraeli venekeelsele päevalehele Novosti Nedeli antud intervjuus tunnistas Martin, et rohkem kui enda, muretses ta ema pärast:

„Kui siin toimub järjekordne terroriakt, helistan ma emale, et ta ei muretseks minu pärast. Ma võin ju mõista palestiinlaste omariikluse püüdlusi, kuid mitte nende meetodeid."

1994. aasta jaanuaris Hommikulehele antud intervjuus oli Martin enda suhtes sarkastilisemaks muutunud: „Mis mul siin ikka teha on. Toksin veel kuus aastat palli ja siis vahetan klubi. 1,5 miljonit dollarit kuue aasta eest pole sugugi paha teenistus." Meie kangelast ajas närvi, et ühes ajalehes oli kirjutatud, et Tel Avivi pomo olevat kinnitanud: Martin Müürsepp hakkab mängima kolmandas liigas. „Helistasin siis pomole ja küsisin, mis juhtus. Ta ütles, et ära pane tähele, kõik on korras."

Jube on kuulata neid noore mehe „arvamusi". Helistasin kohe pomole ja nõudsin tal aru... Ma ei ole viisteist aastat neid lugusid lugenud, aga need on ikka päris julmad...

Aga mis sellesse pomotamisse puutub, siis neid tähtsaid tegelasi tiirles selle klubi ümber niivõrd palju, et raske oli täpselt aru saada, kes mille eest vastutas. Kes on tipparst, kes kinnisvaramaakler. Kes aitas korterite, kes autodega. See on nagu üks suur pere. Tihtipeale lendavad nad välismängudele kaasa. Nii on see olnud 60ndatest aastatest alates. Uhkuse asi on olla Maccabi abiline! Maccabit võib võrrelda CSKA organisatsiooniga, mis on mõlemad oma riigi nägu.

Märtsi alguseks oli selge, et Maccabi Da Rom üleminekumängudele ei pääse. Pärast kaht lisaaja kaotust, tekkis Martinil konflikt ühe Maccabi „pomoga".

„Tolle härra arvates polnud ma võitleja nägu. Lugu läks isegi nii kaugele, et mind ähvardati trahvida viie tuhande dollariga. Õnneks jäi kukkur siiski kergendamata."

Tolle hooaja statistikat ei õnnestunud kusagilt leida. Seetõttu tuleb usaldada Martinit, kes väitis 1994. aasta märtsis Hommikulehele antud usutluses, et „kogun küll kakskümmend punkti kohtumises ja panen kaks-kolm korda „ülevalt", ometi jätab just viskekindlus soovida."

Maccabi Da Rom jäi 1994. aasta Iisraeli meistrivõistluste teises liigas kuuendaks.Järg juba homme...