Savisaar saabus vastuvõtule nagu härrasmehele kombeks viisaka hilinemisega ja koos enda nõuniku Moonika Batrakovaga. Mehe käes oli juba siis märgata imeilusat roosakat roosi.

Pärast presidendi kõnet suunduski Savisaar rahvamassi ja kui märkas seal Evelin Ilvest, siis astus julgelt juurde ja kinkis presidendiprouale roosi, kes andis selle hiljem käsundusohvitseri kätte.

Pealtnägijate sõnul lahkus Savisaar peolt umbes kella 19.50 ajal ja näis pettunud olevat, et ei saanud presidendi endaga kätt suruda.


Delfi kirjutas hiljuti, et Tallinna linnapea Edgar Savisaare päevakavas on kirjas, et ta suundub taasiseseisvumispäeval Kadrioru lossi roosiaeda Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtule.

Kutse saab Tallinna meer kahtlemata küll igal aastal, aga seni pole Savisaart sel üritusel näha olnud.

Siiski kinnitas linna pressiteenistus, et Savisaar on varemgi roosiaia vastuvõtul osalenud. "Linnapea on ka varasematel aastatel sel traditsioonilisel üritusel osalenud, seega ei ole tegemist mitte millegi erakordsega," teatas Raepress Delfile. Savisaare enda sõnul on ta üldjuhul neil vastuvõttudel ikka käinud, kui ta on sel päeval olnud Eestis.