Majanduslangus kärbib ka restoraniärimeeste, Demjanovite dünastia tiibu. Rataskaevu tänaval sulges uksed Tallinna vanalinna hinnatumaid restorane, Marek Demjanovi (40) juhitav Sushihouse.

«Raha sai otsa ning omanikud ei olnud nõus rohkem juurde panema,» selgitab Sushihouse'i tegevjuht Martin Sepping (39). «Ei ole midagi ilusat öelda. Vabandame hankijate ja maksuameti ees.»
Lugu on sedavõrd räbal, et Sepping lubas juba läinud nädalal kõndida kohtusse ja pankrotiavalduse sisse anda.
Sushihouse'i omanike hulgas figureerivad sellised seltsielu tegelased nagu Marek Demjanov, Raul Reemet (39) ja multimiljonärist kirjanikuhärra Armin Kõomägi (39).
Sushihouse'i korraldas Firsiken SPI OÜ, mille juhatuse liige Marek Demjanov tunnistab: «Kliendid kadusid nagu võluväel, käibed kukkusid ja mõtet enam ei näinud.» Firma müügitulu oli veel üle-eelmisel aastal 12,4 miljonit krooni, kuid kahjum ületas siis poole miljoni krooni piiri. Ettevõtte sulgemise ajaks olid võlad Maksu- ja Tolliameti ees kasvanud juba poolteise miljonini.
Sushihouse`i ei pidanud kaugeltki soss-sepad. Tegemist oli tunnustust võitnud üritusega, mis võttis aastatel 2004 ja 2005 vastu Hõbelusika-nimelise preemia, olles Eesti parim rahvuslik-etniline restoran.
«Midagi uut seal ei ürita. Parem on hetkel olla pessimist,» ütleb legendaarse restoraniärimehe Dimitri Demjanovi poeg Marek.