«Olen 29aastane, mul on olnud piisavalt aega, et hankida armastuses nii häid kui ka halbu kogemusi,» pihib Kroonikale endine Spice Girl MEL C.

#p2V#Kohtumine Melanie C-ga on määratud Budapesti kesklinna luksushotelli Kempinski. Naaritsakasukais miljonäriprouade ja hiigelkohvritega Jaapani turistide vahel vudib ringi lüheldast kasvu mustaverd mees ning püüab üles leida neid, kes on tulnud siia
Melanie C-ga kohtuma. Karvad krae vahelt välja turritamas, poetab ta kord vene, kord inglise keeles infokilde ja pilgutab asjaosalistele vandeseltslaslikult silma.

Järgneva kolme tunni jooksul käivad Melanie C eest läbi Vene, Poola, Ungari, Slovakkia ja Eesti ajakirjanikud. Karvase mehikese ülesandeks on vaadata, et intervjuud sujuksid tõrgeteta.

Melanie C jaoks on hotellis reserveeritud terve baar. Ta istub hämaras baarinurgas tee- ja veeklaasi taga ning näeb välja nagu täiesti tavaline turist, kes naudib võõras linnas põgusat vaikhetke. Teksad, tossud ja pintsak, milles ta end siiski pildistada ei luba, moodustavad tema argipäevakostüümi. Vaevuaimatav meik. Toekas sall ümber kaela. Tema juuksed on jälle tumedad nagu Sporty Spice’il muiste. Kuid sellest ajast, mil me teda viimati nägime, näib ta olevat maha võtnud vähemalt poole oma kaalust.

Pärast kaht varjuaastat on Mel C-lt ilmumas uus album Reason. Sellega seotud promotegevus on põhjus, mis tõi ta täna Budapesti.

«Oi, Tallinn!» hüüab üle-eelmisel kevadel Eestis esinenud endine vürtsitüdruk, kui karvane mees on mind tema laua juurde saatnud. «Tallinna mäletan ma hästi! Elasin seal jube armsas väikeses hotellis keset vanalinna. Vanalinn on teil fantastiline. Ja ma mäletan, et kui me kontserdipaika sõitsime, siis sõitsime otse vee suunas. Ma juba mõtlesin, et me sõidamegi vette!»

Järgneva veerandtunni jooksul rääkis Mel C «hulludest aegadest» maailma kuulsaimas tüdrukutebändis Spice Girls, depressioonist, mis teda on painanud, ning oma praegusest õnnelikust ja paremast elust.

Kuidas on lood Spice Girlsiga? Igasuguseid jutte räägitakse…
Spice Girlsiga on lõpp, see on täiesti kindel. Kuulujutte liigub kogu aeg, aga praeguse seisuga pole küll mingeid plaane seda projekti jätkata. Pealegi oleme kõik seotud sooloprojektidega.

#p3V#Kas see kurvastab sind või on sul selle üle hea meel?
Mul on hea meel. Ma ei kurvasta üldse. Olime ju lõppude lõpuks koos… kui kaua? (Loeb sõrmedel.) Kuus aastat! Ja see oli uskumatult põnev aeg, suur osa minu elust. Ma kaifisin seda seni, kuni see kestis. Aga nüüd on mul hea meel, et olen saanud oma eluga edasi minna. Ja ma tõesti naudin oma soolotööd.

Teistel tüdrukutel on samuti käsil sooloprojektid. Keda sa neist kõige rohkem hindad?
Kõige rohkem on mulle meeldinud ehk see, mida on Emma teinud.

Sind on nimetatud ka Andekaks Vürtsiks. Mis tundeid see sinus tekitab?
See on muidugi väga–väga meelitav. Aga lõppude lõpuks on ju igaühel oma lemmikvürts, kelle karjäärile kaasa elada. Ma ei arva, et olen andekam kui teised.

Kellega oma endistest bändikaaslastest läbi käid?
Mel B-ga suhtleme põhiliselt telefoni teel. Emmaga käin päris tihedalt läbi. Victoria ja Davidiga pole ammu suhelnud, aga ma ei arva, et me pole sõbrad. Igaüks elab oma elu.

Kas teie vahel võistlusmomenti ei ole tekkinud?
On küll. Olen kindel, et on. Aga see on olnud selline sõbralik konkurents.

Kes on su iidolid muusikamaailmas?
Mind on alati mõjutanud Madonna. Mulle meeldivad tugevad naislauljad, nagu Annie Lennox, Dusty Springfield, Beverley Knight.
Noortest meeldib Christina Aguilera, tal on tõeliselt hea hääl. Kuigi selliseid riideid ma nüüd küll selga ei paneks. Kuulan palju Coldplayd, Oasist. Bluril on nüüd album välja tulemas, seda ootan.

Oled veetnud märkimisväärse osa oma elust turvameestest ümbritsetuna. Kas sooloartistina tunned end rohkem vabana?
Igatahes. Spice Girls tegutses kuus aastat ja kolm neist olid ikka täiesti hullud! Praegu on mul hea meel, et saan ringi liikuda peaaegu anonüümselt.

Mida arvad inimestest, kes astuvad ligi, et juttu puhuda?
Mul pole nende vastu midagi. Inimesed tulevad autogrammi küsima, tavaliselt on neil ka midagi head öelda ja see on ju väga meeldiv.

Oled pärit Liverpoolist. Kuidas kodukandi rahvas sinusse suhtub?
Elan praegu Londonis ja seal on nii palju kuulsusi, et inimesed on nendega harjunud. Aga Liverpoolis pole kuulsus nii igapäevane nähtus. Seal nad võivad ära ehmatada, justkui ei usuks oma silmi. Aga üldiselt on nad minu üle väga uhked. Kui ma kodus käin, siis kõik hoolitsevad hirmsasti mu eest.

On sul fännidega mingeid ekstreemkogemusi?
Mul oli üks päris ekstreemne kogemus Itaalias. Kontsert lõppes ja turneebussini oli natuke maad minna. Kuidagi õnnestus inimestel barrikaadid maha joosta ja enne kui ma millestki aru sain, olid nad mul juustes. Nad sikutasid ja tirisid ja mul oli juba tõsine hirm! Õnneks said turvamehed mu kuidagi ikka kätte. Eks nad tahtsid mind lihtsalt puudutada. Aga see on see latiinovärk, Itaalias ja Hispaanias lähevad nad alati veidi üle piiri. Üldiselt on mul väga toredad fännid.

Kuidas on su elu kahe viimase aasta jooksul muutunud?
Päris palju. Arvan, et olen täiskasvanuks saanud. Olen üle saanud paljudest isiklikest probleemidest. Tunnen, et olen nüüd õnnelik ja eluga rahul.

Mõni aasta tagasi rääkisid, et sul on depressioon. Mis selle põhjustas?
Mitmed asjaolud. Olime aastaid ränka tööd teinud, olin väga väsinud. Ma ei söönud korralikult. See oli burnout. Arvan, et depressiooniga andis mu keha märku, et aeg on midagi muuta.

Kuidas sellest üle said?
See, mis mind lõpuks sellest välja tõi, oli kombinatsioon nõustamisest, antidepressantidest ning pere ja sõprade toetusest. Kõige tähtsam on ehk hea arst, kes oskab määrata õige ravi.

Millist nõu annaksid depressiooni käes vaevlevatele inimestele?
Ärge hoidke seda enda sees! Minge arsti juurde. Mina olin kunagi kõva antidepressantide vastane, aga lõpuks olid just ravimid need, mis pöörasid mind paranemise teele. Antidepressantidega peab kannatlik olema, kuna need ei toimi kohe. Neid peab paar nädalat niisama võtma ja ootama, kuni paremaks läheb. Mina proovisin vist nelja–viit erinevat ravimit.

Sinu uuel plaadil on palju armastuslaule. Kas laulad oma kogemusest?
Hästi paljud neist räägivad tõesti isiklikust kogemusest. Aga ma olen kasutanud ka teiste inimeste läbielamisi.

Kas su enda armukogemused on olnud head või halvad?
Ma olen 29aastane, mul on olnud piisavalt aega, et hankida nii häid kui ka halbu kogemusi.

Ajalehed kirjutavad, et sul on uus boyfriend, ehitusfirma boss Thomas Starr. Kas olete mingeid plaane ka juba teinud?
On jah! (Mel naeratab magusalt.) Aga plaanid? Meil ei olegi plaane. Me lihtsalt naudime hetke. Mina loodan, et olen jätkuvalt terve ja õnnelik, et mu albumil läheb hästi ja et ma saan taas maailmaturneele minna.

Oled jälle suurepärases vormis. Mida teed, et vormis püsida?
Praegu käin trennis kolm korda nädalas. Jooksen, tõstan raskusi, teen kickboxingut. Ja mulle meeldib jooga. Kuigi sellega pole ma ammu tegelnud, sel aastal vist mitte kordagi.

Su elu tähtsaim õppetund?
Arvan, et depressioon. See õpetas mulle elu kohta tõesti palju.