Fotograafid armusid

Kriis Diana ja Charlesi vahel muutus õige suureks 1983. aasta märtsis toimunud kuuenädalasel Austraalia ja Uus-Meremaa ringreisil. See oli Charlesi ego jaoks ähvardav kogemus, mis kinnitas printsess Diana ülemaailmse superstaarisaatuse ja ajas tema abikaasale surmahirmu peale, kirjutab Tina Brown "Diana ajaraamatus".

Ainuüksi Ühendkuningriigist oli ringreisil kaasas üle saja ajakirjaniku ja lisaks veel üle seitsmekümne fotograafi teistest riikidest. Daily Mirrori piltnik tähendas, et igast SAJAST sel tuuril tehtud pildist kujutasid ÜHEKSAKÜMMEND KAKS Dianat ja kõigest KAHEKSA Charlesi.

Fotograafid armusid Dianasse ja ta püsis nende objektiivis sellest hetkest, kui kusagile saabus, kuni lahkumiseni välja.

Ebakindluse võlu

Printsess Diana intellektuaalne ebakindlus osutus ootamatuks väärtuseks omaette. See sundis teda igas ruumis otsekohe nõrkade manu suunduma: vanurite, häbelike ja väga noorte juurde.

Tema ema Frances Shand Kydd on öelnud: "Diana ei vestelnud enesekindlate inimestega pooltki nii sundimatult kui nendega, kes seda polnud. Õigupoolest tundis ta inimesi täis ruumi astudes teatavat tõmmet nende poole, kes olid veidi närvis, nagu ta ka ise end tundis."

Ükskõik kui suures koguses oli kuninglik perekond varem heategevusse panustanud, märgati ja tunnustati aina enam Diana tegusid. See kõik ajas kuningliku perekonna tagajalgadele.

Kuningapere vaatlejad ennustavad, et pärast prints Williami ja Kate Middletoni kihlumist ning järgmisel aastal toimuvat pulma tabab ajakirjandust samasugune buum. Nüüd peab William õppima isa vigadest.