Seda mitte põhjusel, et Arno oleks erakordselt palju kaunim kui kõik teised varasemad missid, kuid hoopis seepärast, et 2010.aastal pidas Valeri Kirss sõda Kanal2'ga Miss Estonia kaubamärgi üle ning kuna kohtul läks otsuse tegemiseks liiga kaua aega, põhjendab Kirss Miss Estonia ametlikul kodulehel.

Valeri Kirss käis ka Patendiametis kui registeeritud Eesti Miss Estonia kaubamärgi omanik, mistõttu analüüsiti põhjalikult kaubamärkide sarnasust visuaalsest, foneetilisest, semantilisest ja juriidilisest aspektist ning kohtu arvates polnud Kirsi ja Kanal2 korraldatud missivõistlused võrreldavad. Üks viib missid Miss Universumile ja teine Miss Worldile.

See on ilmselt ka põhjus, miks kõik Miss Estoniad nõnda suurtes rahalistes raskustes on sipelnud, sest ka Kirss ise tõdeb oma teaadnes, et tähtsad sponsorid ei näinud üritusel enam jätkusuutlikkust. Loodetavasti on siis Kätlin Valdmetsal kõvad sponsorid taga või aitab taas hädast välja masumiss Diana Arno, sest ilmselt pole Valeri Kirsil võimalik rahakukrut kergitada ka sel korral. Eelmise aasta kaunitar Madli Vilsar poleks ilmselt ilma Diana Arno toetava abikäeta võistlusele jõudnudki.