CINDY CRAWFORD on maailma kuulsamaid supermodelle ning kahe lapse ema. Pärast pikki aastaid näeb ta ikka veel suurepärane välja. Kuidas on see võimalik? Saladus on lihtne — tuleb toitumine tasakaalus hoida.

Hea väljanägemine on supermodell Cindy Crawfordi töö. Neljakümnele lähenev laste ema näeb täna välja sama sale kui 1983. aastal moelavadele astudes. Cindy suhe dieeti on läbi aastate olnud mõistlik. «Ma püüan oma toitumist tasakaalus hoida,» ütleb ta. «Armastan süüa ja elu nautida, aga ma tean, et näen parem välja, kui toitun vastutustundeliselt.»

Cindy dieet seisneb süsivesikute piiramises. Proteiin on aga laual iga toidukorra ajal. Päeval sööb Cindy hommikuks munavalgeomletti, lõunaks erinevate proteiiniallikatega salatit ja õhtuks köögivilju.

Igaühel omad reeglid

Hollywoodi staaride seas populaarset Atkinsi dieeti, mis välistab süsivesikud pea täielikult, pole Cindy kunagi pidanud. «Lühiajaliselt aitab see kaalus alla võtta, aga püsivat tulemust sellega ei saavuta,» teab ta. «Minuga on nii, et kui öeldakse, et ma ei tohi teatud asju süüa, ei suuda ma lakata neile mõtlemast. Kõik sõltub tasakaalust. Ma ei saaks ka hakkama üks kord päevas söömisega — oleksin kogu aeg näljane. Isegi kolme toidukorraga vajan mitut snäkki, et veresuhkru taset hoida. Toidukordade vahel söön AdvantEdge’i batoone või joogisegusid.»

 Kõrvalehüpped lubatud

Dieeti ei pea Cindy sugugi järjekindlalt — väikesed tagasilangused on lubatud. «Olin Madridis ja sõin paellat. Tavaliselt ma õhtul riisi ei söö, aga seekord tegin erandi ja see oli mõnus. Kui tead, kuidas õigesti toituda, võid lubada endale väikseid reegliterikkumisi.» Kui Cindy laps oli, pidas tema ema pidevalt dieeti, kuid kehakaal muudkui kõikus. «Emal oli toiduga väga ebaterve suhe. Ta ei uskunud, et õige toidu söömine on parem kui nälgimine. Tervislik toitumine on tegelikult elustiil ja seda on nii kerge teha, kui põhiteadmised on omandatud,» räägib Cindy.

 Trenn iseendale

Mõistagi ei pääse Cindy trennist. «Ma olen sellega nii harjunud, see on mulle kui hammaste harjamine,» ütleb ta. «Trenni hakkasin tõsisemalt tegema juba 22aastaselt. Mul oli New Yorgis eratreener ja ma tegin neli korda nädalas intensiivselt trenni. Kui sündisid lapsed, vajasin liikumisviisi, mis ei rööviks minult kogu energiat. Püüan endiselt neli korda nädalas end liigutada, kuid nüüd valin trennid, mis ei ole nii kardiointensiivsed. Tõstan raskusi, käin jooksmas. Tegelen kaks korda nädalas ka joogaga.»

 Saledaks pärast sünnitust

Cindy on pärast viieaastase Presley ja kolmeaastase Kaia sündi supervormis. Ta leiab, et tal on vedanud — raseduse ajal ei painanud teda pidev söögiisu. «Jätkasin trenni ka lapsi oodates. Pealegi pidin varsti pärast nende sündi tööle tagasi minema, see motiveeris mind,» räägib ta.

Cindy soovitab noortel emadel vormi tagaajamisega oodata. «Nii kaua, kui kulus kilode juurdevõtmisele, peab kuluma ka nende mahavõtmisele,» õpetab ta. «Ma tean, et mõned naised loobuvad kaaluga jändamisest üleüldse. Nad lepivad sellega, et on emaks saanud, ega huvitu enam nii väga oma välimusest.»

Cindy mõistab neid naisi, kuid on valinud teise tee. «Pere ja töö kõrvalt on raske trennis käia,» ütleb ta. «Aga aega tuleb leida. Iseenda pärast.»

Cindy nipid:

·  Joo päevas kaks liitrit vett.

·  Söö viis-kuus korda päevas — kolm põhitoidukorda ja kaks snäkki.

·  Söö päevas viis portsu puu- ja köögivilju.

·  Kaks korda päevas söö proteiinirikkaid toiduaineid, nagu munad, kana, kala, läätsed, liha.

·  Maitsesta toitu soola asemel maitsetaimedega.

·  Piira kofeiini ja alkoholi tarvitamist.

·  Leia aega trenni jaoks — kuid tegele millegagi, mida tõesti naudid. Järjekindlus viib sihile.

·  Ära suitseta.