Endine ninjatüdruk, praegune Lindakivi direktriss Katrin Siska usub, et jooga ja range distsipliin aitab tal säilitada noorusliku värskuse, mida kõrge eani nautida. Isegi puhkuse ajal teeb ta trenni kolm korda päevas, ärkab seitsmest ning uinub juba kell üksteist õhtul!

Veendunud joogaharrastajana usub Katrin (26), et igapäevaselt harjutusi tehes ja õigeid toitumisviise järgides on võimalik kaua õnneliku, terve, kauni ja noorena elada. «Sellist vitaalsust ma taotlengi,» sõnab Katrin.

Uues ametis Lasnamäe kultuurikeskuse Lindakivi direktrissina tunneb Katrin end juba kui kala vees. Kriitika vastu, mis on teda läbi aegade tabanud nii Vanilla Ninja tegemise päevil kui ka direktrissina nüüd, on Katrin leidnud rohtu muretuma suhtumise näol.

Kuidas oled talunud seda kriitikat, mis meedialt on sinu uue karjääri juures osaks saanud?

Siin pole midagi taluda – c´est la vie! (see on elu – pr). Elu on elamist väärt ja ei tasu peatuda mõnel lollil artiklil, mis viib vaid hea tuju. Olen õppinud nii mõndagi selle kaheksa aastaga, mil Vanilla Ninjat tegime ja palju meedia kurja kriitikat läbi närima pidime. Näiteks ei loe ma enda kohta kirjutatud artikleid, mis on sulepeast välja imetud. Selliseid lugusid ilmub aga päris tihti.

Alles see oli, kui minu pärast muret tundev bändikaaslane Piret imestas, et miks ma ei võta sõna enda kaitseks kevadel ilmunud mind põhjalikult laimava artikli kohta? Ma kuulsin, et see ilmus. Lugesin korra läbi ja järgmine hetk olin selle juba unustanud, sest sisu puudus. Seejärel soovitas Piret siiski edaspidi kas või läbi Facebooki rahvast teavitada, et minust ilmus totaalselt jabur artikkel, kus polnud ainsatki kommentaari minu suust, vaid kogu rumal jutt oli hoopis kirjutatud mulle suhu, mida lugejad võivad veel äkki tõe pähe võtta. Lubasin talle tänulikult, et ok, järgmine kord siis reageerin.

Ka pole ma juba ammuilma kommentaare lugenud, sest seal võrgus tegutseb üpris kibestunud seltskond ja midagi tarka keegi ei kirjuta. Üldse olen ma ajapikku saanud päris hea pildi sellest, millised Eesti väljaanded ja ajakirjanikud on ausad, hoolivad ning autentsed – on ju need tõelised väärtused meie elus! Kriitika peaks siiski tulema südamest, mitte mujalt…

{poolik}

 

Räägi mõnest tobedamast, naljakamast või värvikamast situatsioonist kuhu oled sattunud uuel tööl?

Korraldasime juunis Lindakivis lastekaitsepäeva puhul väikestele lõbusa programmi, mis kulmineerus magusa Vanilla Ninja jäätise ampsuga – olime selle ka reklaamis välja hõiganud. Millega me polnud aga arvestanud, oli meeletu rahvamass – kohale tuli ligi kaks korda enam lapsi, kui olime oodanud! Nii me siis nuputasimegi murelikult kogu kollektiiviga vaikselt fuajees, kuni lapsed kontserdisaalis tuntud laule lemmikmultifilmidest kuulasid, kuidas sellisest ämbrist välja tulla... Lahendasime asja nii, et kõik lapsed, kes kontserdi lõppedes kultuurimaja esiuksest väljusid, said jäätise. Viimane sats jäi kahjuks ilma. Nad vaatasid nii suurte silmadega otsivalt ringi, et kus jagatakse... Enam ei jagatudki... Tõeliselt totter tunne oli ja teinekord varume suuremad jäätisemäed!

 

Vanilla Ninja ja muusikaga seoses – laulmisega on nüüd tõesti kõik?

Kaua sa ikka lõõritad! Ma kaifin kõigi tegemiste juures progressi. Naudin ärategemise rõõmu ja uusi, keerulisemaid tasandeid. Kui aga asi seisma jääb ja enam kuskile ei arene, tuleb ette võtta midagi muud. Muidugi võib vabalt juhtuda, et ühel päeval teen taas bändi! Praegu olen enda jaoks avastanud päris palju uusi ja põnevaid väljakutseid teistsugustest eluvaldkondadest, mis mulle pinget pakuvad ja mille nimel areneda. Kuid muusikast pole ma loobunud – olen taas käivitamas üht muusikaprojekti, millest kuulete lähemalt juba sügisel. Ka klaverit mängin endiselt paaril korral nädalas ja kirjutan aeg-ajalt sahtlisse lugusid. See on teraapiline hobi, mis viib mind argimelust eemale, lummavasse helide maailma. Nii tore on tulla koju, lülitada mobiiltelefon välja ja lihtsalt unustada end paarikümneks minutiks klaveri taha…

Mil määral suhtled oma vanade bändikaaslastega?

Et mul on kogu aeg meeletult kiire, näen oma sõpru üha harvemini. Piretiga veetsime alles mõni aeg tagasi lõbusa tüdrukuteõhtu ja Lennaga suhtleme telefoni teel. Igaüks on oma tegemistega tihedas graafikus kinni ja siis, kui me teed ristuvad, on meil überfun!

Rääkisime kriitikast, mis tekitab ikka vahel stressi ja pingeid. Kuidas neid maandad?

Sportides. Füüsiline koormus on minu jaoks parim pingeväljund.

Oled viimasel ajal esinenud üsna sportlike avaldustega.

Teen palju sporti – hommikuti jooga, muul ajal rannajooks, jõutrenn ja lohesurf. Kodus, metsas, rannas ja merel. Iseseisvalt, vastava atribuutikaga.

Üks ala täiendab teist – keha tasakaalu arendavad harjutused ning venitusharjutused joogas tulevad suuresti kasuks lohesurfi harrastades. Toitun tervislikult, ei joo alkoholi, ei suitseta. Mõtlen positiivselt ja rõõmustan alati, kui vähegi põhjust on. Vedelikest joon peamiselt gaseerimata vett ja kummeli-ingveriteed. Joogausu järgi on see mulle hästi sobiv Vata tee.

Kui tihti treenid?

Iga jumala päev. Puhkuse ajal kaks-kolm korda päevas: hommikul jooga, siis soe puder ja vaba aeg näiteks lugemiseks. Seejärel lohesurf ning lõunasöök, õhtul jõutreening ja juba ongi õhtusöök. Nii on enamasti välja näinud minu puhkused – tõelised treeninglaagrid. Kell 7 üles ja kell 23 magama. Selline enda range distsiplineerimine istub mulle hästi, annab palju energiat, värskendab mõttetööd ja öösel tuleb alati sügav uni.

Sting propageerib vormispüsimise juures positiivset eluvaadet ja tantristlikku seksi, mida ta lisaks muudele ida-asjadele harrastab. Pooldab ka sinu õpetus ehk jooga sellist lähenemist ja suhtumist?

Tantra on üks jooga alaliike ja positiivne suhtumine õnneliku elu alus – nii et pooldab küll.

 

Kuivõrd on jooga muutnud sinu tundemeeli, kuivõrd on nende õpetuste järgimine muutnud nauditavamaks kas või seksi?

Tajun, et meeled on erksamad. Jooga õpetab ju paremini oma keha ja hinge tunnetama, seda mõnusam ja lihtsam on lasta end lõdvaks ja kirgastuda! 

On sul kunagi olnud kaaluga probleeme?

Õnneks mitte. Vanilla Ninjaga Saksamaal resideerudes võtsin ajapikku kaks-kolm kilo juurde. Sealsed toidud olid rammusad ning ohtrasti säilitusaineid täis, tihti tuli uute muusikavideote filmimiseks või kontsertturneel aega näpistada une arvel. Vähene uneaeg põhjustab aga teadagi väsimust, mis pärsib trenniisu ning kasvatab söögiisu. Eestisse tagasi kolides saavutasin kiiresti endise vormi korrapärase trenni ja kodumaise tervisliku toiduga.

Sa kirjeldad oma ülisportlikku ja tervislikku eluviisi. Kas sul pole vahel tunnet, et jooks end lihtsalt täis, tantsiks laual ja üleüldse käituks nagu pöörane?

Minu elu kõige vingemad ja pöörasemad seiklused on aset leidnud kaine peaga, tänu millele pole alkoholil minu jaoks erilist väärtust. Minu mahlakad mõtted ja vaimukas seltskond voolivad minu lahedaimad seiklused, mitte vägijook. Saan oma adrenaliiniannuse ekstreemspordist ja igasugu seiklustest väljasõitudel kas või oma kodumaa piires. Bändiga Iraagis olles õnnestus mul massiivse tanki ja jõulise sõjaväehummeriga kiirust ületada, see oli vägev! Sain sõduritelt sellise üleannetuse eest kõvasti pragada, kuid asi oli seda väärt! Ninjad kiljusid Hummeris ja mina aina andsin gaasi! Mulle meeldib kohe midagi kreisit ette võtta.

 

Alkoholi ja tubakaga on null, milliseid naudinguid endale lubad?

Olen alati armastanud magusaga patustada – suure Vanilla Ninja jäätise fännina pole mulle seda iialgi küllalt…

Mis on sinu põhimõtete juures üldse nauding, mis on patt?

Patt on maiustada enne magamaminekut. Nauding on hommikul voodist tõusta, et äratada oma keha joogatreeninguga.

Mis on sinu jaoks magustoit?

Magus toit (Naerab). Jäätis ikka, kuid üldiselt püüan oma magusahimu kuivatatud ning värskete puuviljade-marjadega rahuldada.

Kuidas kannatad olla seltskonnas, kus juuakse ja suitsetatakse?

Sõltub, mil määral. Väikene drink ja sigarett ei riku veel inimest, küll aga tema tervist.

Oled sa kasutanud kunagi toitumisspetsialisti nõu või kust ammutad ideid oma toidulauale?

Olen kõiksugu toitumismudelid enda peal järele proovinud ja see, mis ihule ja hingele hästi sobis, on jäänud jõusse.

Mulle meeldib väga süüa valmistada. Alates sellest kevadest on minu väikesesse retseptivihikusse tekkinud juba kümmekond taimetoiduvalemit – lasen oma loovusel lennata.

Kolm ja pool aastat tagasi hakkasin põhjalikult joogaga tegelema ja täna toitun kui tõeline joogaguru. Ma ei söö enam n-ö surnud loomi – kala, kana, liha, kõik lihaproduktid, lisaks muna, krevetid ja muud loomsed mereannid on minu menüüst täiesti välja lülitatud. Toitun korrapäraselt ja mitmekesiselt: tera-, aed-, köögi- ja puuviljad, riis, kartul, piimatooted, naturaalsed õlid ja pähklid.

Oled taimetoitlane, kui ammu ja kui rangelt oled seadnud endale toitumispiirid?

Sellest, kui hakkasin taimetoitlaseks, on möödas peaaegu kolm kuud ja ma tunnen end imeliselt – mul on peas suurepärased mõtted, ma tunnen end terve, kerge ja energilisena. Naljakas on see, et ma pole kordagi lihast puudust tundnud!

 

Palju sa ise küpsetad?

Küpsetan igasugust taimetoitu – näiteks maitsevad mulle kooresed kartulid kuivatatud ploomidega ja peedivorm kitsejuustuga. Minu külaliste lemmikuks on lehttainapitsa.

Mitu korda päevas teed endale ja Kristjanile süüa?

Kokkan tavaliselt kaks-kolm korda päevas. Sõltub graafikust. Söögitegemine on eriti nauditav, kui kuskile kiiret pole. Siis möllame köögis kahekesi. Hommikuti vaaritan ikka herkulaputru rosinatega ja muul ajal taimetoitu tera- ja köögiviljade ning piimatoodetega. Vahepalaks võtan turult puuvilju ning pähkleid. Väljas käin söömas haruharva ja tihti on mul enda valmistatud roog kaasas, kui pikem päev on ees.

On sul olnud juhuseid, kui oled kogemata lihatooteid siiski söönud?

Jajah, alles see oli, kui ma külalistele pitsat valmistasin – pool sellest oli taimsete toitainetega, pool lihaga. Ülemine šampinjoni-juustukiht oli identne. Juhtus aga nii, et lahti lõigatud tükid läksid sassi ja siis oli omajagu tegemist, et välja selgitada, millised neist on lihaga, millised mitte – liha ei söö ma isegi natukene ja kui suhu satuks, sülitaksin välja!

Millest üleüldse on tingitud sinu säärane elumuutus?

Joogast ja selle põhitõdedest. Joogaharjutusi igapäevaselt tehes ja selle toitumisviise järgides on võimalik elada kaua õnneliku, terve, kauni ja noorena. Sellist vitaalsust ma taotlengi (Naerab).

Kui vanaks unistad elada?

Tahaksin jääda igavesti nooreks, oma vanuse üle arvestust pidamata

Kas lähitulevikus on plaanis ka abielu ja lapsed?

Täna mitte.

Unistame veidi – mitu last võiks olla sinu ja Kristjani peres ja kas nad peaksid ka taimetoitlased olema?

Lapsed küll taimetoitlased olema ei pea. Kardan, et siis jääks neil palju aineid organismi arenguks vajaka. Mitu last minu peres olema saab? Seda näitab aeg.

Katrini taimetoiduretsept – Läätse-special

Punased läätsed

Rosinad

Kartul

Sibul

Kabatšok

Päevalilleseemned

Keeda läätsed. Prae oliiviõlis eraldi kartul sibulaga ja siis kabatšokirõngad. Sega seejärel kuumal pannil läätsed, kartul ja kabatšok. Lisa rosinad-seemned ning maitsesta Vegeta maitseainega.

Võid sinna sisse sulatada ka lusikatäie kookosvõid, see annab magusa maitse. 

Serveeri soojalt või külmalt, mõlemal juhul viib keele alla!