Hansapanga ja Rocca al Mare Kooli asutaja Hannes Tamjärve pisitütart tabas lennul Tenerife–Tallinn sedavõrd tõsine haigushoog, et lennuk oli sunnitud tegema hädamaandumise.

Neljapäev, 25. märts. Hannes Tamjärve (49) elukaaslane Dina Tertsus (32) istub tütrega, kes saab mais kaheaastaseks, lennukompanii Iberworld Airbus A330-300 pardal. Ema ja tütar on tagasiteel puhkusereisilt Tenerifele. Isa Hannest sel korral kaasas pole.
Lennuk võib olla jõudnud Kesk- Euroopa kohale, kui pisipiigat tabavad ülitugevad oksekrambid. Reisijad on ärevil. Õnneks viibib nende seas meedik, kes kiiresti lapsele appi tõttab. Kuna tema seisukord on äärmiselt tõsine, siis otsustab lennuki kapten teha häda- maandumise Rotterdamis. Seal toimetatakse tüdruk otsemaid kohalike arstide hoole alla.
Tallinna lennujaama puhkuselt saabujatele vastu tulnutele antakse teada, et lend hilineb vahemaandumise tõttu, mis võeti ette ühe väikelapse tervisliku seisundi halvenemise pärast.
Mis Dina ja Hannese silmarõõmuga pealpool pilvi juhtus?
#end#
«Maa peal selgus, et tegu oli lihtsalt külmetushaigusega seotud minestusega,» sõnab Hannes. «Tänan küsimast, lapsega on kõik parimas korras.»
Hannes on oma pesamunale ülimalt pühendunud isa. Juba siis, kui pisipiiga ootas ilmaletulekut, lubas mees temaga ise koju, isapuhkusele jääda. Mullu suvel kirjeldasid pealtnägijad Audentese tenniseplatsil peetud mängule perega kaasa elamas käinud Hannest kui isa, kes on tütrega väga kokku kasvanud. Hannes põiminud käed suure hellusega ümber tütreraasu, kes pugenud rõõmuga issi tugevasse embusse.
Hannesel on varasemast suhtest meedia- ja moeäris tegutseva Pille Pihlamägiga teismeline tütar Laura ja Dinal on eelmisest abielust varateismeline tütar Lisa-Maria. Perekond elab juba aastaid Tiskres eramajas.
Dina on õppinud Tallinna Pedagoogilises Instituudis ja täiendanud end Akadeemias Nord bakalaureuseastmes psühholoogia alal. Koolmeister Tamjärv on öelnud, et ta peab lugu vaimselt tasakaalukatest naistest.
«See ei tähenda seda, et naised peaksid kogu aeg väga tasakaalukad olema. Kui naine pole tujukas, siis on midagi valesti,» ütles Hannes. Samas lisas ta, et liigne tujukus on naisterahva hirmsamaid omadusi.