Eesti Draamateatri uue, 83. hooaja üllatuseks on ka spetsiaalne teatri punavein, mille kaelaraamatul on Mikk Mikiveri pildiga soovitus. Selle aktiga tunnistab teater Mikk Mikiveri oma sümboliks, teatas ETAle Eesti Draamateatri avalike suhete juht Kristiina Garancis.

Mikk Mikiver kes on jätnud jälje nii Eesti filmi- ja teatrilukku kui ka poliitikasse. Tema professionaalne teatritee algas aastal 1961, mil ta lõpetas I lennus TRK Lavakunstikateedri.

Tema tuumakas panus meie teatrilukku on aga näha kõige eredamalt tema rollide ja lavastuste loetelust, mis on sündinud just Eesti Draamateatri lavalaudadel. Lavastajana ja näitlejana psühholoogilist peentööd au sees hoidev mees on aegade jooksul hoidnud sidet Eesti kultuurile oluliste kirjameestega, tuues lavale nende näidendeid: Jaan Krossi “Doktor Karelli raske öö”, “Vend Enrico ja tema piiskop”, Jaan Kruusvalli “Hullumeelne professor, tema elukäik”.

Eraldi peatükki on väärt Mikiveri lavastatud meie nn. sametrevolutsiooni eelkäijad 1980ndate algul — Jaan Kruusvalli “Pilvede värvid” ja “Vaikuse vallamaja”.

Mikiveri 2001/2002 hooaja viimasteks töödeks Eesti Draamateatris on nn teatriatmosfääri lavastused väljaspool kodumaja. Michael Frayni “Kopenhaagen” ja August Strindbergi “Surmatants” on teatri repertuaaripildi vaieldamatud “eriartiklid”.