Kunagine lapsstaar DREW BARRYMORE on pärast pikki eksirännakuid jõudnud tagasi juurte juurde.

Drew Barrymore on küll alles 29aastane, kuid Hollywoodis on tal kõrgem staaž kui nii mõnelgi veteranil. Seitsmeaastaselt mängis ta menufilmis E.T., teismelisena käis Oscarite jagamisel ning möödunud kuul sai oma tähe Hollywoodi kuulsuste alleele.

Kaheksa-aastaselt sattus Drew Maine’i, külla kirjanik Stephen Kingile. «Tal oli superhuvitav perekond. Nad elasid selles metsikus majas ja igal lapsel oli oma stiil. Igal pool vedeles nipsasjakesi ja fotosid. Mõtlesin tookord, et just sellist perekonda tahan ka mina,» räägib Drew. «Ausalt-öeldes olengi viimasel ajal laste peale mõtlema hakanud.»

Uued plaanid

Ja miks ka mitte? Esiteks on ta armunud — viimased kaks aastat on tema kõrval olnud ansambli The Strokes trummar Fabrizio Moretti (23). «See on kõige positiivsem suhe, mis mul kunagi on olnud,» ütleb Drew.

Pärast ohtraid draamasid (kuulsaks üheksa-aastaselt, narkoravil 13aastaselt, 28. eluaastaks seljataga kaks lahutust) tunneb Drew üle pika aja elust mõnu. «Olen õnnelik ja rahul sellega, kuhu ma välja olen jõudnud. Olen rahul oma vanusega. Olen teinud vigu, mida pole enam põhjust korrata,» ütleb Drew. Möödunud sügisel hakkas ta ka jooksmas käima ning on sestsaadik mitu kilo kergemaks muutunud. «Valisin jooksmise, sest vajasin pingemaandajat,» tunnistab ta. «Asi on ka selles, et teatud vanuses hakkab gravitatsioon mõjuma.»

Drew’ hea sõbranna ja kolleeg Cameron Diaz leiab, et Drew on sportlikum, kui ta ise arvab. «Ma usun, et jooksmine teeb tal pea selgeks,» sõnab ta.

Drew pole üksnes näitlejatar, «Charlie inglites» istus ta ka produtsenditoolil. Cameronil on sellest ainult head mälestused: «Ta ei tüüta sind kunagi äriasjadega. Ta võitleb selle eest, mida õigeks peab, ajamata loomingulist tööd ja äri segamini.»

Romantika õppetunnid

Uues filmis 50 First Dates («Mu pruudil on mälukas») mängib Drew mäluhäiretega naist, kellele tema peigmees (Adam Sandler) peab pidevalt kõike meelde tuletama. «Selle filmi sõnum on nii ilus,» ütleb Drew. «Armastuse meeldetuletamine iga päev — see on midagi, mida inimesed võiksid üksteisele teha.»

Drew ise on õppinud romantikasse ettevaatlikult suhtuma. «Ma tean, et minevikus olen tundmatus kohas vette hüpanud,» nendib ta.

Kuid Brasiilias sündinud ja Manhattanil kasvanud Fabrizio on Drew’ sõnul nii «suurepärane, ilus ja hea», et ettevaatus ununeb. Fabrizio ostis neile New Yorki korteri. Los Angeleses olles elavad nad Drew’ majas. Drew ei võta hetkekski kaelast keed, mille mees talle kinkis. Ta usub, et Fabriziost võib saada hea isa. «Ma olen kindel, et ta on erakordne inimene ja kõik, mis ma temast tean, on viinud mind veendumusele, et mul on temaga kohutavalt vedanud.»

Meeletu lapsepõlv

Pöördepunkti jõudis Drew kolm aastat tagasi, kui läks põlema tema kodu ja purunes teine abielu. «Korraga olin ma vaba, et olla see, kes ma tahan olla, mitte see, kes ma pidin olema, et kellegi nägemusele vastata,» räägib Drew.

Legendaarse näitleja John Barrymore’i pojatütar alustas näitlemist tegelikult juba 11kuuselt koeratoidu reklaamis. Tema isa John juunior ja ema Jaid läksid lahku enne Drew’ sündi. Film E.T. tõi kaasa kuulsuse ja pinged — poisid sõimasid väikest Drew’d koolis «paksukeseks». «Paljusid lapsi kiusatakse,» ütleb ta. «Ma ei teadnud seda siis. Lihtsalt tundsin end väga halvasti.»

Üheksa-aastaselt hakkas Drew tarvitama alkoholi. Järgnesid katsetused marihuaana ja kokaiiniga. 15aastaselt, pärast narkokliinikus käimist, kirjutas Drew autobiograafia Little Girl Lost («Väike eksinud tüdruk»). Vanemad olid talle selja pööranud.

«Pidin kõiges ise selgusele jõudma,» meenutab Drew, kes on suhted vanematega taastanud. Tema esimene abielu restoraniärimees Jeremy Thomasega kestis kuu aega. Teine abielu koomik Tom Greeniga oli nagu lavastus: nad tutvusid 1999. aastal ja Drew tegi temaga telesaates Saturday Night Live naljapulmad.

2001. aasta veebruaris põles maha nende Los Angelese kodu. Paar sai leekidest välja, kuid nende maine varandus hävis. «Ei olnud isegi paari aluspükse või sokke,» meenutab Drew. Samal aastal juulis abiellus ta Greeniga päriselt, kuid tundus, et tuli oli suhte vundamendi hävitanud. Detsembris kuulutasid Drew ja Tom abielu lõppenuks.

«Mõnikord teeb inimene vigu, et neist õppida ja edasi minna,» püüab Drew elutark olla.

Tagasi juurte juures

Drew on jälle alkoholiga sinasõber, kuid nüüd joob ta mõõdukalt. Enne, kui näitleja sellega uuesti alustas, sõlmis ta endaga lepingu. «Ütlesin endale: «Proovi. Sa tahad elus nii palju saavutada, et ei tohiks lasta sel pahel oma maailma valitseda. Kui aga hakkab valitsema, lõpeta.» Ei hakanud!» rõõmustab Drew.

Kauaaegne taimetoitlane otsustas taas ka kala ja liha süüa. Sellest ka tervislik jume tema palgeil. «Mu organism vajas valku,» usub ta. Endise loomakaitseaktivisti garderoobi hiilisid tagasi nahast kingad ja vööd, mis olid sealt aastaid kadunud. «Ma lämmatasin ennast püüdega olla hea inimene. Sain aru, et teen ennast ise õnnetuks.»

Drew on lõpuks valmis tunnistama, et tema sees elab tõepoolest filmistaar. «Taipasin, et minus on keegi, kes naudib moodi. Märkasin, et mind ei mainita kunagi maailma kõige stiilsemate staaride edetabelites,» räägib ta.

Mis juveelidesse puutub, siis eelistab Drew kanda omaenda ehteid — Hollywoodi staaridel on üldiselt kombeks neid juveeliäridest laenata. Talle meeldib šopata, kuid mitte hullumiseni.

Ilus seest ja väljast

Fabriziost rääkides jääb Drew ettevaatlikuks. «Me ei käi punasel vaibal ja me ei müü oma armastust,» põhjendab ta. «Ma arvan, et see võtab meilt kõvasti pingeid maha, sest me ei hooli, mida inimesed arvavad, ja samal ajal ei pea me teesklema, et oleme armunud. Asjad on kenasti tasakaalus.»

Tüdruk, keda kunagi kutsuti paksukeseks ja kellele ei meeldinud peeglisse vaadata, julgeb nüüd kas või ihualasti peegli ette minna — kuigi ta tahaks sellegipoolest, et talle vaataks vastu Cameron Diaz. «Järgmises elus soovin ma pikki, peenikesi käsi, väikeseid ilusaid rindu, pikki saledaid jalgu… Aga tegelikult tunnen end aeg-ajalt õnnelikuna, et olen see, kes olen. Tunnen, et olen seestpoolt ilus ja et see paistab ka välja.»

Päikesetüdruk Drew Barrymore on viimase paari aastaga pöördunud tagasi moe, nahkrõivaste, liha ja alkoholi juurde. «Ma lämmatasin ennast püüdega olla hea inimene. Sain aru, et teen ennast ise õnnetuks,» ütleb ta.

Lõpuks see õige Drew Barrymore ja Fabrizio Moretti on koos olnud kaks aastat. «Ma olen kindel, et ta on erakordne inimene ja kõik, mis ma temast tean, on viinud mind veendumusele, et mul on temaga kohutavalt vedanud,» ütleb kaks korda lahutanud Drew.