Lauljatar EDA-INES ETTI ja ta New Yorgis elav kunstnikust kallim Martin Saar on oma enam kui kolm aastat kestnud armusuhtele joone alla tõmmanud. Paar lävib küll endiselt, kuid ainult sõpradena.

 
Aasta alguses pihtis Eda-Ines (26) Kroonikale antud intervjuus, et nad seisavad Martiniga (28) teelahkmel - kuidas lahendada olukord, kus mõlema karjäär kulgeb eri mandritel? Kui üks armastajatest polnud parasjagu teise kõrval Eestis või Ameerikas, rühmas ta oma eesmärgi nimel. Martin New Yorgis ja Eda-Ines Tallinnas. Etti ei kippunud ohvriks tooma oma kuulajaid Eestis, Martin aga ei soovinud pöörata selga oma loomingu austajatele Suures Õunas.
#end#
Lootsid pikemat suhet Eda-Ines ütles toona, et on distantssuhte plusse ja miinuseid vaaginud nii- ja naapidi.
«Ma olen tähtkujult kaksik, ühel päeval tahan üht, teisel päeval mõtlen, et ikka teistpidi on hea,» muigas lauljanna. Ines märkis, et ühest küljest talle kaugsuhe sobib, sest ta on iseseisev. Samas igatsevat ta nõrkushetkedel siiski toeks mehe tugevat ja kindlat õlga...
Oma hingeseisundit ei osanud Etti tol korral veel sõnadesse valada. «Ma ei ole eriline rääkija sellistel teemadel... Ise peaks ka nagu enne aru saama, kui rääkima hakata. Ma ei ole seda tüüpi, et reguleerin kohe oma elu ümber, kui tunnen, et mul pole kõik hästi.»
Siiski kinnitas Ines, et kõik on väga kenasti, ja lootis, et elu läheb samamoodi edasi.
 
Lahku mindi sõpradena
Üks paari lähikondne teab, et Etti ja Saar on otsustanud teineteise n-ö ametlikult vabaks anda ning põhjuseks pole kaugeltki mitte keegi kolmas, kes liitu ühe või teise poolt sisse oleks murdnud.
«See teema on neil lihtsalt pikalt õhus olnud ja vajas ühel hetkel otsustamist. Kuna mõlemad on noored inimesed ning siiski veel oma karjääri alguses, ei soovi kumbki ka eneseteostusest loobuda,» seletab allikas. «Distantssuhe ei rahuldanud neid kumbagi. Otsus lahku minna on neil üsna värske. Eda-Ines on pärast seda veel Martinil Ameerikas külaski käinud, sest nad on jäänud headeks sõpradeks.»
 
Eda-Ines oli armukade Üks teine Eda-Inese tuttav aga räägib, et tegelikult polnud ainult distantssuhe see, mis noori kurvale lahkuminekuteele sammuma tõukas. Eda-Inest olevat häirinud, et Martini ümber tiirles palju austajannasid. Ta on tunnistanud, et tundis endas nii mõnigi kord armukadedust.
Eda-Ines ütles Kroonikale antud intervjuus, et Martin jagab ennast paljudele ja et see on mõistagi lahutamatu osa tema jõulisest tõusust karjääriredelil.
«Ta on hästi lahke ja jagab palju. Samas, kui sa annad, siis sa ka saad. Aga igal asjal on piirid. Ei ole ainult, et ta jagab maale, ta jagab iseennast ka, palju energiat annab ära,» pajatas Etti.
 
Liiga suur naljamees? Lauljanna ootas Martinilt ka tõsisemat ellusuhtumist. Ta sõnas, et nende suhe on mõistlik ja seal pole lapsikut kiusu. Küll aga olevat nende elus palju huumorit ja see olevat kah omamoodi lapsik.
«Huumor on meie igapäevane viis omavahel suhelda, see on väga oluline, sest muidu muutuks suhe kuivaks ja igavaks. Tögamine käib kogu aeg, täna hommikulgi tögasime üksteist,» lausus Eda-Ines. «Martin on lihtsalt sedavõrd naljakas, huumoriarmastaja inimene, ta teeb kogu aeg nalja. Ma siis täna lõpuks küsisin: Martin, kas sa suudad tõsine ka vahel olla?»
Tigedaks, nagu Etti kinnitas, Martini pidev naljatamine teda ei ajanud.
«Aga mingil hetkel ütleks küll, et võiks nagu natuke tõsine ka olla! Aga eks ta on tõsine omadel hetkedel.»
 
Hingehaavad ei lase rääkida Möödunud nädalal USA-st Eestisse tulnud Eda-Ines vastab telefonile, kuid ütleb, et ta ei saa sõnagi rääkida, sest kohe-kohe astuvad tema vanemad uksest sisse. Ta palub järgmisel päeval tagasi helistada, kuid ei võta siis enam toru. Martin vastab oma Ameerika mobiilile. Ta on valmis rääkima oma erinevatest käsil olevatest projektidest, kuid mitte otsusest, mille nad Ettiga vastu võtsid. Martin eelistab küsimusele peale - mis seisus ta suhe Eda-Inesega on? - otsad lahtiseks jätta.
«Ma ei taha sellel teemal üldse rääkida, ma ei kommenteeri,» lausub kunstnikuhärra.
 
 
 
 
 
 
Kes on Martin Saar?
Eesti Kunstiakadeemia haridusega Martin Saarel on Suure Lombi taga hästi läinud. Kolme aasta eest valiti ta maalid New Yorgi maineka Charles Cowles Gallery suvenäitusele.
«Olen kolme uue kunstniku hulgas selles shows,» rõõmustas Martin. Kaks nädalat pärast näituse avamist leidis üks tema abstraktsetest maalidest 5000 dollari ehk 50 000 krooni eest ka omaniku. Saare enesekindlust tõstis ka New Yorgi ajakirjas Absolute ilmunud portreelugu, kus teda iseloomustati ekstreemsportlase, mustkunstniku ja New Yorgi seltskonnainimestele kollaažportreede valmistajana, kelle kuulsaim klient on David Copperfield.
Massikultuuri austajad Eestis teavad aga Saart tema Youtube`i riputatud tümakaloo «Mul on bemmil uued kummid» autorina.
Kuus aastat tagasi Ameerikasse õnne otsima läinud Saar teenis algselt elatist modelli ja disainerina ning tegi sõpradele silmamoondamistrikke. Varem on Saare maale eksponeeritud ja müüdud tagasihoidlikumates galeriides Manhattanil ja Long Islandil.
«Mul on hästi vedanud. Olen olnud õigel ajal õigel kohal ja ennast tõestanud,» ütles Martin kolme aasta eest Eesti Ekspressile. Ta sõnas sedagi, et tahab tuntust võita mitte blondi pleiboi, vaid kunstnikuna.