Kuidas sai teist astroloog?
35 aastat tagasi koostati mulle üks sünnihoroskoop, mis oli kohutavalt halb. Elasin seda päris raskelt üle ja siis ütles mu füüsikust mees mulle: „Misasja?! Hakkame asja uurima!“ Ja nii me siis hakkasime.

Kui seda poleks juhtunud ja te poleks hakanud astroloogiaga tegelema, mis eriala inimene te siis kõige tõenäolisemalt oleksite?
Kui oleksin arvestanud oma südamehäält ja lapsepõlvesoove, siis loomaarst.

Milline on teie harilik päev?
Esiteks: ma ei ela kella järgi. Ma teen kõike siis, kui ma tahan midagi teha, sest selle koha pealt on minu iseloom selline, et ma ei allu mitte mingitele režiimidele. Käskudele ja keeldudele kipun ka mitte alluma ja see on osalt üks minu halvemaid, aga osalt võib-olla ka üks minu paremaid iseloomujooni.

See on ju tegelikult suur luksus, kui on võimalik niiviisi elada...
Õnneks mul on tõesti õnnestunud praktiliselt terve elu kodus töötada. Ainult kaks aastat käisin kohapeal tööl – konstrueerimisbüroos: alguses joonestasin ja siis hiljem olin insener, aga ka seda tööd sain teha juba kodus.

Millal hakkab Eesti elu paremaks minema?
(Naerab) Väga hea küsimus! Ma arvan, et siis, kui mingid uued rühmitused tulevad. Sinna ei ole eriti palju aega. Ja siis, kui rahvas – kui me kõik oskame rohkem iseenda eest seista. Ma arvan, et see juhtub kergemini siis, kui hakkame Eestis elavate venelastega paremini läbi saama, sest venelased on aktiivsemad kõigest osa võtma ja ehk nad tõmbavad külmad eestlased ka kaasa.

Näete siis lahendusena mingit uut poliitilist jõudu?
Absoluutselt uut poliitilist jõudu ja täielikku kannapööret. Ootan poliitikasse rohkem noori inimesi, kel oleks julgust riskida ja uusi ideid – nad oskavad olla vabamad ja pole stampides kinni.

Kas praegune valitsus vähemalt järgmiste valimisteni peab vastu?
Ei! Kindlasti mitte! Kas osa lahkub ise, või lähevad kõik laiali. Ja kui peab, siis see pole meile hea. Ainult, et uute leidmiseks tuleb teha palju õigeid valikuid. Peame praegu lootma eesti rahva mõistusele.

Aga kas Euroopa Liit jääb püsima?
Ei! Päris kindlasti: ei! Ja seda olen ma algusest peale öelnud. Sellisel kujul mitte mingil juhul. Kui just ei tehta täiesti uut asja – kui ei muutu kogu liidu kontseptsioon, aga ma kardan, et seda ei juhtu.

Kas Vabadussõja võidusammas jääb püsti?
Mina arvan, et kui tehakse üks sammas, siis see peaks püsima vähemalt sada aastat, kui mitte rohkem. Ei ole selle sambaga veel mitte midagi korras. Tuleb hakata tegema uut haljastust, sest need kaldad ju varisevad ja see ümbritsev haljastus on samba projekti koostisosa. Jamasid tuleb seal veelgi. Kompleks kui selline pole siiani valmis ja ta ka ei püsi väga kaua.

Eelmiseks aastaks ennustasite keerulisi aegu ja ütlesite, et meie inimesed jäävad vaesemaks. Mis võiks olla alanud aasta märksõnadeks? Mis sel aastal saab?
Tulevad välja veel mingisugused paberid. Ühed rahatehingu paberid juba tulid välja, aga ühed tulevad veel – ujuvad Venemaalt välja. Sel aastal tuleb kõik otsused, nii poliitikas kui ka isiklikus elus, väga põhjalikult läbi mõelda. Need peavad olema väga õiged otsused, ainult siis saab see aasta tulla parem. Valed otsused, valed seadused – see võib meile kõigile väga halvasti mõjuda!

Millise tähemärgi all sündinud inimestele tõotab alanud aasta tulla kõige edukam?
Oleneb, kui palju iga märk enda kallal töötab. Mõnel võivad seisud olla väga rasked, aga kui ta need raskused ületab, on ta võib-olla just kõige edukam ja üheks selliseks märgiks on tänavu Skorpion.

Aga kõige lihtsam?
Kõige lihtsam on vast Amburitel ja Kaksikutel, aga kui nad ennast lõdvaks lasevad, siis ei saavuta nad praktiliselt mitte midagi – lullitavad lihtsalt niisama.

Mida teie käest kõige tihemini küsitakse?
Üks on võib-olla tervis. Noored kahtlevad erialavalikus. Neil on paar-kolm valikut ja siis nad tahaksid teada, milline kaardi järgi kõige paremini sobib – see on vist kõige sagedasem. Ja emad laste kaartide kohta – et kuidas neid kasvatamisel suunata –, see on samuti üks väga tavaline ja väga õigustatud küsimus.