Eesti üks karismaatilisemaid poliitikuid Edgar Savisaar saab oma Hundisilma kodutalu riiulisse pista uue teose, mis temast pajatab – Savisaare rahaskandaali paljastanud ajakirjaniku Tuuli Kochi äsja ilmunud raamatu «Savisaar – tujukas mängur». Kuid kas teadsite et…?

Edgar Savisaar oleks kooliajal Vastse-Kuustes klassiõe Kai musitamise eest tolle kavalerilt äärepealt KERETÄIE TAPPA SAANUD – noore ja tol ajal saleda Edgari päästsid kiired koivad!

Kai, kellele oli ajalugu nõrk koht, õppis aine ükskord sedavõrd selgeks, et sai kaks viit korraga. Suur ajaloohuviline Edgar, va kelm, pakkus talle preemiaks, et teeme nii, nagu suured mehed teevad – suudleme mõlemale põsele! (Nõukogude nomenklatuuri tipud armastasid kohtudes teineteist musitada).

Kail aga oli peigmees, kelle Edgari tegu marru viis. Ta ajas Savisaart kaks tiiru ümber tiigi taga, sajatas ja vehkis rusikatega. Kavaleri viha plahvatas seetõttu, et tema polnud Kaile veel musi anda saanudki!

Edgar oli kooli ajal edev. TAL OLI ALATI KAASAS TASKUPEEGEL, millesse vaadates ta oma lipsu kohendada armastas. Koolipingi sahtlis hoidis Edgar aga raamatut, mida ta tunni ajal õpetaja kuulamise asemel luges – noormees süvenes juba 8. klassis tuntud pessimisti, saksa filosoofi Arthur Schopenhaueri teostesse! Asi läks isegi nii karmiks, et kooli direktor ei lubanud raamatukogul Edgarile raamatuid laenutada.

Mõeldud, tehtud! Edgar hüppas ratta selga ja tõi naaberküla raamatukogust lugemisvara.

{poolik}

Savisaare kodukandis on tänini säilinud tema kirjutatud näidendeid. Kooliõe Kai asjade seas leidub ka üks poeem – «KAI, AILI JA KONN», mis on allkirjastatud «Vastse-Kuustes, sealauda lakas».

Rahvarinde hiilguse tipus, 80ndate LÕPUS LÕI EDGAR TELETÄHT VAHUR KERSNALT ÜLE Vilja Laanaru, kellest sai tema kolmas abikaasa.

Vilja ja Vahur mõtlesid Antsla koolis õppides välja vaid neile mõistetava armumärgi W. Ülikooli ajal elasid noored Tartus silmakliiniku kõrval ühe majalobudiku külmas toas, kuid nende suhe oli kuum. Pärast ülikooli lõpetamist kolis W ehk Vilja-Vahur Tallinna, kus Vahur alustas telekarjääri ja Vilja asus tööle kiirabihaigla psühholoogina.

Vilja ja Edgar tutvusid 4. detsembril 1986. Peagi pärast saatuslikku kohtumist nähti Savisaart üha tihedamini liikumas Lasnamäe ühiselamus, kus Vilja ja Vahur olid end sisse sättinud...

Edgar Savisaare karisma ja energia on seletamatud. On naisi, kes juba 90ndate alguses Riigikogu koridorides liikudes heitsid tema lähenedes teadlikult pilgu kõrvale. Nad ei julgenud lihtsalt proovida, kas see seletamatu karisma, see MISKI TEEB IMET KA NENDE PEAL, kui nad lubavad oma pilgul kohtuda Savisaare rohekashallide silmadega.

Keskerakonna liider on tõeline Casanova, kelle ABIKAASADE VAHETUSE STSENAARIUM ON KORDUNUD ajast aega. Ta oli abielus oma esimese abikaasa Kairega, kui tema tulevasel teisel abikaasal Liisil sündis tütar Maria. Kui Vilja tõi ilmale Rosina, oli Edgar veel abielus Liisiga…

Savisaarel on raske teha koostööd naistega, kellega tal pole isiklikku suhteseika, väikest vaid-meile-teada-olevat konksu, millega nad oma energiavälja lukustada. Kaunid unehommikused SMS-sõnumid stiilis «Kuku! Tõuse ja sära!» on üheks osaks tema VÕRGUTUSVÕTMEKIMBUST.

Vähesed on näinud Savisaart südamest naermas. Ometi on ta üsna lopsaka huumorisoonega mees, kes mõnusas tujus on visanud sõpradega PAAR PITSI VIINA ja naernud oma Hundisilma kodutalu põllumajandussaavutuste üle stiilis «panin ämbritäie kartuleid maha ja võtsin pool üles».

Savisaar ei tunne end hästi pidudel, kus ta ise pole peremees. Siit ka 24. veebruari PRESIDENDI VASTUVÕTUST KÕRVALE NIHVERDAMINE ja iga-aastane suurejooneline Hundisilma jaanituli. Vabariigi presidendi vastuvõtt lihtsalt ei sobi Savisaare loomuga. Miks on tema külaline vabariigi peol, selle vabariigi peol, millele tema aitas 90ndate algul aluse panna?! Tema peaks olema peo peremees, mitte lihtsalt üks külaline sadade seas!