Asendamatuid ei ole, pealegi on võimalus Tallinna meeril alati oma arvukast nõunike, referentide ja abide armeest keegi õnnelikuks teha ja edasise poliitilise profiidi ladumiseks pilti tõsta! Läinud laupäeval, 11. jaanuaril, ilmus Tallinna linnapea Edgar Savisaar (63) oma muidu lahutamatu nõuniku Moonika Batrakova asemel Keskerakonna uusaastapeole hoopis hõrgu blondipäise kaunitari seltsis – kuigi see vallandas taas kergeid spekulatsioone linnapea naissuhete teemal, on tegemist siiski taas tema abiga – seni vähe tuntud noorukese Jekaterina Fedkinaga, kes asus linnavalitsuses tööle alles detsembris.

«Härra Savisaare abi asendas antud üritusel nõunik Moonika Batrakovat,» selgitab Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja Liina Oja. Batrakoval algas puhkus sellest esmaspäevast, ja võimalik, et Salme Kultuurikeskuses toimunud uusaastapeo ajaks oli ta juba ka Eestist vehkat teinud – tema mobiiltelefon oli levist väljas. Mõistagi langes Savisaare valik seega Fedkinale, sest linnapea viiest nõunikust, kahest referendist ja ühest abist ongi ju vaid kaks naishinged – nõunik Moonika ja abi Jekaterina.
Savisaar on ikka kaunite ja väga kaunite naiste seltsi nautinud. Ta on end ilmutanud muu hulgas särtsakate erakonnakaaslaste Sofja Derjugina ja Olga Ivanovaga. Vihmavarju ja erksat meelt on aastate eest aidanud üleval hoida ka hiljuti esmakordselt emaks saanud ninjatüdruk Katrin Siska.
Muide, Keskerakonna uustaastapidu polnud pralle just odavate killast – pääse üritusele, kuhu meedial asja polnud, maksis ligi 30 eurot.