Eelmisel pühapäeval Edgar Savisaare kodus Hundisilmal toimunud lahtiste uste päev koos puhastusriitusega osutus nii populaarseks, et oodatud paarisaja inimese asemel käis korraldajate sõnu läbi ligi 5000 huvilist. 

Ja ega siis tühjade kätega keegi külla tule – paljud Hundisilma talu avatud uste päeval käinutest tõid omalt poolt peremehele väiksema või suurema kingituse. Näiteks oli pärnumaalaste külakostiks mehepikkune õunapuuistik, mis leiab korraldajate sõnul oma koha Hundisilma viljapuuaias!

Riigikogu liige Siret Kotka oli kohapeal ja nägi kingimerd oma silmaga. «Toas oli väga palju õunapuid, lilletaimi, meepurke, hoidiseid,» loetleb Kotka. «Samuti tegi Edgari südame soojaks see, et mitmed külalised tõid kingituseks enda korjatud metsaande, näiteks jõhvikaid ja pohli. Toodi ka õunamahla, šokolaaditahvleid ja kommikarpe. Tuba oli kingitusi täis, ning suur osa nendest inimeste endi hoole ja armastusega tehtud. Mulle jäi eriti meelde üks keskmise suurusega kaltsuvaip, tõesti – kui armas oli see! Peale pühitsemist lõppes üritus, nagu oli ka planeeritud. Mina arvan, et kõige parem rahulolu on see, et Hundisilma tallu toodi väga palju toredaid sõnu, soove ja näidati väga selgelt, kuidas Edgar Savisaarest peetakse lugu, sest südamest tulevad soovid täitsid sel päeval hoovi pilgeni.»

Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk lisab, et Hundisilma peremees oli väga liigutatud ka ühiskingitusena saadud maalist, millele külalised olid samal päeval jätnud oma pintslitõmbe. «Kõige tänulikum on Edgar Savisaar aga selle üle, et heade soovidega tuli talle külla nii palju inimesi üle kogu Eestimaa, ning loodab, et kõigile külalistele jäi Hundisilmast ja kogu päevast väga ilus mälestus,» sõnab Pukk.

Kui need Hundisilma talu seinad vaid oskaks jutustada!

Jaga
Kommentaarid