Edgar Savisaar käis oma noorukese silmarõõmu Sofja Derjuginaga Nizzas romantilisel puhkusereisil. Söödi, joodi, tunti end mõnusalt. Edgar tellis kaunitari meeleheaks lausa 10 000 eurot maksnud ilutulestiku! Arve kogu lõbu eest olevat aga siiani maksmata...

Vahemere-äärne Nizza on romantiliseks puhkuseks imekena, aga üsna kallis sihtkoht. Kuid kui naistele on vaja muljet avaldada, siis ei maksa raha lugeda. Ja naistele muljet avaldada Tallinna linnapea Edgar Savisaar (60) oskab. Läinud suve lõpus lendas ta Tallinna Linnavolikogu kauni liikme Sofja Derjuginaga (22) Prantsusmaale Nizza palmide alla.

Sõidu korraldas reisibüroo Wris. Tõrvatilgaks meepotis on asjaolu, et veel eelmisel nädalal oli Savisaarel arve luksusreisi eest tasumata. Nii kinnitas Kroonikale usaldusväärne allikas. Väidetavalt ootab Wris temalt 10 000 eurot ilutulestiku eest pluss ülejäänud reisi korraldamiseks kulunud summat, mis olevat üsna kopsakas. Allika sõnul lootis Savisaar rahale, mis pidi Keskerakonna kontole laekuma Venemaalt. Kuid raha ei tulnud. Tuli hoopis hiigelsuur skandaal.

Wris ei kinnita ega lükka ümber võimalikku võlgnevust. Firma juhatuse liige Aili Kägu sõnab, et kahjuks nad ei saa seda infot avalikustada.

«Vastavalt isikuandmete kaitse seadusele ja reisibüroo Wris sisekorrale on meile usaldatud kliendiinfo konfidentsiaalne,» märgib Aili Kägu.

{poolik}

Savisaar vaikib

Möödunud kolmapäeval etendus Vene Kultuurikeskuses näitemäng «Maatamees», kus mängisid keskerakondlased. Tükki oli vaatamas ka erakonna esimees Edgar Savisaar.

Edgar oli lahkelt nõus kommenteerima, kuidas talle etendus meeldis ja milline oli tema arvates sinna peidetud peamine sõnum.

«Oluline sõnum oli see, et ühe-päeva-rõõmud elus ei tasu end kaugeltki mitte alati ära. Ma oleksin soovitanud seda vaadata meie omandireformi autoritele,» lausus Savisaar.

Jah, näitemängu teemal rääkis linnapea meeleldi. Kui ajakirjanik soovis puudutada suvise Prantsusmaa-reisi teemat, jäi mehe jutt seisma. Edgar tegi küsimust lõpuni kuulamata käega demonstratiivse žesti, pööras selja ja kõndis koos oma saatjaskonnaga minema...

Toobal veiderdab

Keskerakonna pressiesindaja Priit Toobal pöörab küsimuse aga huumoriks:

«Uurisin asja. Üldiselt on härra Savisaarel kombeks oma arved ära tasuda, aga te võite seda ju Wrisist üle kontrollida, kui teil on nii kindlad andmed. Mis puutub ilutulestikku, siis kujutan ette, et Savisaar võis olla Sarkozy Prantsuse Vabariigi aastapäeva ürituste korraldustiimis. Ilutulestik oli olnud väga uhke, Prantsuse lipu värvides ning kogu Vahemere-äärne elanikkond oli selle üle rõõmus. Kui Kroonikal endal peaks lähiajal mõni pidulikum üritus tulema, siis on härra Savisaarel kindlasti huvitavaid mõtteid, kuidas teie ilutulestikku elavdada. Seda aga ei saa tehtud vaid kümne tuhande euro eest, teil ikka ei jätku fantaasiat! Vabariigi aastapäeva tähistamiseks korraldatud ilutulestikuks tuleb seal ikkagi vähemalt üks null maksumusele lisada.

Kui te soovite lisada oma loole mõne värvika detaili, siis monteerige palun kokku foto, kus Savisaar ja Napoleon koos kankaani vihuvad ja Vahemere ääres ilutulestikku naudivad. See oleks hea tase, mida ma Kroonikale soovin.»