Ehitusärimees Toomas Lumani abikaasa Liivi kroonib Eesti naisdividendimiljonäride edetabelit. Neitsi tähtkujus sündinud Liivi jõukus pärineb perefirmast, millele kuulub lennuk, eksklusiivset kinnisvara ja luksusautosid.

Liivi (49) suurärimehest abikaasa Toomas (50) ütleb: «Tead ju, isiklikust elust ma ei räägi.» Veel vähem räägib Liivi. Kogu äriajakirjandus on Liivi Lumani nime korduvalt guugeldanud ja ei ole kuhugi jõudnud. Äripäev saab vaid teada, et Liiviga on alati huvitav rääkida laste kasvatamisest ja pedagoogikast. 
Oleks tegemist uue põlvkonna esindajaga, siis oleks tal kindlasti Rate'i või Orkuti konto ning kuskilt hakkaks ikka midagi elustiili ja hobide kohta välja tilkuma. Teada on, et sel aastal 9,8 miljonit krooni dividende välja võtnud daam kogub kunsti, aga hiljuti loobus ta Richard Uutmaa meremaali ostust. Pidas kalliks. 
Tuhkatriinu lugu
Liivi on lõpetanud Maidla 8-klassilise kooli ja Kiviõli I Keskkooli Ida-Virumaal. Seejärel astus ta TPIsse, kus ühel suvel kohtus Toomasega.
See oli heinalõhnaline malevaarmastus, mäletavad kaasaegsed. Malevas olid kõik võrdsed, aga mõned olid võrdsemad. Kuid peamiselt lugesid ikka säravad silmad ja hea figuur. 80ndate Eestis ei olnud päritolu tähtis, aga osad inimesed olid lihtsalt osavamad.
1982. aasta alguses sõitis Toomas koos viieteistkümne Eesti malevaeliiti kuuluva noormehega, nende seas Toomas Annus, Meelis Milder, Olari Taal, Leho Alliksoo, preemiareisile Havanna-Odessa. Teele jäid paar Kariibi mere saart, Kanaarid, Tunis, Istanbul jne. Kuid selles laevas ei olnud Liivit. Eks tol ajal kinnitati nimekirjad väga kõrgel tasemel ja maleva lihtliikmed eksisid harva eliidi hulka.
Maidla koolis väikestviisi ikka Liivit ja Vellot mäletatakse. Liivi vend Vello Almiste elab endiselt Ida-Virumaal ja peab Pärskamäe talus lambaid. «Popsitalu. Sadat lammast pean,» ütleb Vello enda kohta. Ta ei ole pika jutu mees ega oska oma õde kuidagi iseloomustada. «Vahel saame kokku, väga hea inimene on.»
 #end#
Perefirma toob prisket tulu
Liivile kuulub kaks vanalinna korterit ja 40 000 firma Nordecon Internationali, mis varem kandis nime Eesti Ehitus, aktsiat. See ei ole väike arv, näiteks juhatuse esimehel Jaano Vingil on 34 000 aktsiat ja Rain Lõhmusel 5000 aktsiat. Proua Lumanile  kuuluvad aktsiad tõid sisse 40 000 krooni ehk ühe krooni aktsia kohta, sest nii palju maksis Nordecon International sel aastal dividende.
Liivile tuli peamine raha Lumanite perefirmast OÜ Luman ja Pojad, mis maksis tänavu dividendideks 20 miljonit krooni jaotamata kasumi arvel. Toomas ja Liivi tegid summa vastavalt osalusele pooleks. Liivile kuulub 49 protsenti firma Luman ja Pojad aktsiatest.
Aasta 2008 ei olnud firmale edukas, saadi 28 miljoni kroonine puhaskahjum, kuid õnneks jätkus headel aastatel kogutud rasva. Ettevõte ise haldab pere investeeringuid aktsiatesse, kinnisvarasse, lennukisse ja kaatrisse.
Investeeringud väärtpaberitesse on kokku sulanud, firma nimel on veel 2,4 miljonit Nordecon Internationali aktsiat, millest laekuvad tulud katavad napilt lennuki, kaatri ja sõiduautode kulud.
Näiteks lennukile on Lumanite perefirma kulutanud mullu 1,6 miljonit krooni, kaatrile 212 000 krooni ja sõiduautodele 513 000 krooni. Lumanitel on ilmselge nõrkus kiirete masinate vastu.
OÜ Luman ja Pojad tütar- ja sidusettevõtete hulka kuulub ka Nordic Contractors, mille kaudu Liivi, Toomas ja tema sõpruskond omavad hetkel 53,5 protsenti börsiettevõttest Nordecon International. Paar kuud tagasi oli Luman sunnitud pankade survel müüma 7,6 protsenti Nordecon Internationali aktsiatest.
 
Pojad on neil naksid
 
Kui räägime naisest ja abikaasast, siis räägime tema lastest. On ju emade esmane missioon laste sünnitamine ja kasvatamine ning seejärel alles tuleb karjäär ja äri. Tihti on karjäär naistele vahend, mitte eesmärk. Pealegi, paljude rikaste Eesti naiste rahakott on seotud nende abikaasade rahakoti ja mõjuvõimsusega.
Liivi ja Toomase pojad Andre (25) ja Jan (22) on tublid poisid.
Andre on lõpetanud Nõmme Erakooli, mis kuulus pikka aega Lumanitele, teise lennu. Ta on astunud Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonda ja saanud 2005. aastal Eesti Ehituse 15 000kroonise stipendiumi.
Poiss on tegelenud aktiivselt automudelismiga ja tulnud 3,5kuupsentimeetriste klassis Euroopa meistriks. Andre ehitatud automudel on saavutanud kiiruseks 265 kilomeetrit tunnis. Vabal ajal tuunib ta ka suuremaid autosid, näiteks 184kilovatist  Saab 9-5 Aerot ning on läbi teinud Tartu suusamaratoni. Poiss kõnnib isa jälgedes ja on päris hea spetsialist paneelmajade vastupidavuse alal.
Jan on lõpetanud Nõmme Erakooli viienda lennu. Kui Janil oli Tallinna Tehnikaülikoolis raskusi inglise keele eksamile pääsemisega, siis pidi issi kooli minema, täpsemalt öeldes käe mobiiltelefoni järele sirutama. Ikka juhtub. Janile meeldib reggaemuusika ja orienteerumine.
Tahad lapsi kooli panna, siis osta kool. Just nii Toomas Luman käitus. Ta ostis Nõmme Erakooli ja suunas selle nõukogusse oma abikaasa.
Hetkel on kooli side Eesti Ehitusega - uue nimega Nordecon International - veidi ähmasem ja kooli peab Nõmme Erahariduse Sihtasutus. Aga kooli nõukogus istuvad nii Liivi Luman kui ka Andri Hõbemägi, kes on Nordeconi peaanalüütik ja jalgpalliliidu asepresident.
Meenub vana nali. Moskvas õppiv grusiinlasest üliõpilane saab kingiks uue auto - Lada tippmudeli. Poiss helistab isale ja ütleb, et kuidagi piinlik, et teised sõidavad trammide ja trollibussidega. Kuidas siis tema Lada 09ga. Läheb nädal mööda, poiss avab hommikul ühiselamu akna ja vaatab õue ja seal seisab trollibuss sildiga: «Kallis Vano, palju õnne sünnipäevaks!»