Uude aastasse uue pereliikmega! Tallinna linnapeaks kandideerinud Kõue mõisahärra Eerik-Niiles Krossi (46) abikaasa, New Yorgi kunstnik, filmitegija ja aktivist Mary Jordan (44) postitas pühademelus oma Facebooki kontole pildi lahedast kameeleonist, lisades juurde: «Meie uusim perekonnaliige! Tutvuge Hermann Ishan Three’ga.»

Vahva roheline tegelane pole eneseväljenduse meistritele Eerik-Niilesele ja Maryle sugugi esimene ega viimane ettearvamatus. Krutskitega, parajalt hullud ja lahedad tegelased need Mary ja Eerik-Niiles – väidetavalt olla 2011. aasta augustis Eestis abiellunud paar pidanud pulmapeo maha ka Ameerika mandril, kus pruut ilmunud peole linnukostüümis ning vihtunud peiu ümber pulmatantsu...

Kross ja Jordan jäävad Kroonikale tabamatuks, kuid Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal arvab pilti silmitsedes, et tegu on kameeleoniga, liiki pole selle pildi põhjal aga võimalik määrata. Kameeleon vajab tema sõnul üsna sooja keskkonda ning toiduks putukaid ja muid selgrootuid: «Selleks peaks ta kindlasti põhilise aja veetma mingis terraariumis ja teda võiks ehk aeg-ajalt ka väljapoole seda jalutama lasta. Niisuguste eksootiliste elukate puhul eriti, aga kodulooma puhul üldiselt peavad inimesed endale kindlasti aru andma, kas nad leiavad küllaldaselt aega ja energiat nende eest hoolitsemiseks. Juhiseid terraariumi rajamiseks ja hooldamiseks leiab tänapäeval internetiavarustest hõlpsasti, aga neisse peab täie tõsidusega suhtuma. Elus asi kodus on ju nagu uus pereliige.»