5.-7. veebruarini Kristiine Keskuses toimuval moetäikal ehk ReUse Republic uuskasutuse disainiturul tuleb müüki enam kui 500 uuesti disainitud eset, mille hinnad on vahemikus 300 — 600 krooni.

ReUse ehk uuskasutus annab olemasolevale asjale uue ning moodsa näo. See on unikaalne disainerilooming, kus lisaks loomingulisusele kasutatakse nutikust. Disaineri loomingu aluseks võetakse olemasolevad tarbimata jäänud rõivad. Uue disaini saavad tooted, mis muidu kuuluksid hävitamisele.

Et uuskasutus on igav ja hooletu, on vaid müüt, sest riide-esemega töötatakse põhjalikult — kohendatakse lõikeid, lisatakse detaile, kombineeritakse materjale.

Uuskasutus on kogu maailmas populaarsust koguv teema. Ühest küljest viitab see uudne mõtlemine ökonoomsusele ning keskkonnasõbralikkusele, teisest küljest on see aga kõige kuumem trend moemekadest, mille kuulsamateks esindajateks on Eva Longoria, Gwen Stefani, Sting ja paljud teised. Eestis on ReUse Republicu muusa imekaunis superkokk Anni Arro.

ReUse Republic disainiturule andsid oma tooted disainimiseks Bastion, Marilux, Steptop, Naomi, Monton, Seppälä, Mosaic, Mothercare, Baltman, Chicco, Reserved, Cartini, Helly Hansen, Pepe Jeans, Salamander, Vero Moda, Walking, Jack&Jones, Terranova, Sangar, PTA ning Bata.