«See äri on seotud alkoholiga ega sobi nõrkadele ja pahedest kergesti sõltuvusse sattuvatele inimestele,» ütleb Tallinna taksojuht Vadim Jaštšenko, kes tõukas Eesti esistrippari troonilt kuulsa Farmi-Gabrieli!

Eesti stripiässade viimane jõuproov toimus Ateenas erootikateatris Kinky Opera, mida kutsutakse Little Estoniaks, sest enamik seal töötavaid tantsijaid on pärit Eestist. See öö oli mõeldud daamidele – klubi täitsid kaunid kreeklannad!

Koplist pärit Vadim (37) on tagasihoidlik noormees. Ta teenib leiba taksojuhina, on poissmees ja kasvatab 15aastast poega. Vadimil on seljataga neli pikemat suhet, mis on purunenud erinevatel põhjustel.

Su poeg on viisteist. Kas sul oli kunagi plaanis tema emaga abielluda?

Plaanid olid, aga kõik muutus. Iseloomud ei sobinud. Võib öelda, et kasvasime lahku.

{poolik}

Kas oled naistes pettunud?

Ei, miks pettuda.

Kas naised on inglid või deemonid?

Ma arvan, et naistel on nii deemon kui ka ingel ühes kehas. Selline on lihtsalt nende loomus.

Kuidas seda deemonlikku poolt välja kannatada ja ellu jääda?

See on religioosne küsimus. Tuleks kiriku poole pöörduda. Pühamehed teavad vastust.

Aga siiski?

Mõnele meeldivad sadomasohhistlikud suhted, aga minu meelest on lihtsam deemonist lahku minna kui temaga koos elada.

Kas vabadus on sulle tähtis?

Vabadus on hetkeline seisund. Olen otsingutes. Mul on olnud tõsised suhted nelja naisega. Ma ei mõtle mingit käehoidmist kinos, vaid elu ühe katuse all.

Kas oled ka tantsijanna või striptiisitariga koos elanud?

Kahel korral. Tantsijatel on omavahel lihtsam hakkama saada, sest nad tunnevad teineteise tööd. Neil on lihtsam omavahel asju selgeks rääkida, sest paljud elemendid selles töös võivad olla šokeerivad või arusaamatud neile, kes sellest tööst midagi ei tea. Samas mitte alati, sest eks see töö rikub närve ja suurendab agressiivsust. Lõpuks sõltub kõik ikkagi iseloomust.

Kas striptiisitari töö rikub inimest?

See muudab inimese kavalamaks, merkantiilsemaks, manipuleerivamaks ja annab oskuse mehi ümber sõrme keerata. Aga see ei tähenda, et seda oskust peaks tingimata kuritarvitama. Siiski on tüdrukuid, kelle minu arust just need omadused on ära rikkunud.

Meelemürgid, näiteks alkohol, on ohtlikud. See äri on seotud alkoholiga ja see töö ei sobi nõrkadele ja pahedest kergesti sõltuvusse sattuvatele inimestele, sest ühel hetkel ei suudeta enam tööl ega ka vabal ajal ilma joogita olla. Alkosõltuvusega ei saa stripparitööd teha.

Mis juhtub siis, kui partner sõidab kolmeks kuuks striptiisitarina kuhugi tööle?

Seda on raske üle elada ja taluda, kuid kindlasti ei ole see suhte lõpp. Kui sa usaldad oma partnerit ja tead, et striptiisitari- töö ei ole prostitutsiooniga seotud, siis saab hakkama. Pealegi on pulgal kaks otsa, raha on ju vaja teenida.

Kes selles äris rohkem teenib, mehed või naised?

Loomulikult teenivad naised rohkem.

Kas armukadedus on sulle tuttav?

Ikka on tuttav. See tunne võib kõiki tabada. Kõik inimesed on mingil määral armukadedad. Kui minu tüdruk läheb paljalt teise mehega privaati, siis selle elan üle, see on tema töö. Kui ta läheb teise mehega kinno, siis see võib olla taluvuspiir.

Kuidas Kreekas meeldis?

Mulle meeldis seal. Olen varem ligi pool aastat Ateenas töötanud. Kõik oli väga professionaalselt korraldatud. Eriti meeldib mulle Kreeka kliima ja ajalooline kultuurikiht. Seekord, märtsi alguses ei olnud ilm kõige parem, aga tööalaselt oli võimalik edasi areneda, näha uusi tantsijaid ning saada ideid uueks show’ks. Meil on koos Dima ja Thomasega kunstiline ühendus Satisfaction Show. Tegelikult on Eesti tantsijatele väga oluline pääseda tööle välismaale, rahvusvaheline kogemus on tähtis. Eestis pole show-ärile eriti turgu, siin see kiratseb, ei motiveeri edasi arenema, sest siin ei ela sellest ära.

Kuidas sul õnnestus Farmi-Gabriel seljatada?

Me teame teda väga hästi. Ta esines väga emotsionaalselt ja võitis nii mõnegi kreeklanna südame. Meie eelis on selles, et tegutseme meeskonnana.

Kus on lihtsam töötada, Ateenas või Tallinnas?

Tallinnas on lihtsam, siinsed naised on avatumad. Kreeklased on natuke suletumad, kuid ainult alguses. Kui sul õnnestub kreeklannaga jääda tête-à-tête, pakkuda privaati või lauatantsu, siis nad muutuvad väga kirglikuks.

Kas kreeklannast kliendiga on ohtlik privaati minna?

Tükkideks kreeklannad mind ei rebinud, aga nad muutuvad üpris kuumaks. Ma olen seal kuus kuud järjest töötanud. Sissetulek oli korralik. Mõni päev oli ka lahjem, aga neile meeldib pidutseda.

Kas lõbustasid süvenevas majanduskriisis Kreekat?

Sealne kriis on natuke naljakas. Seal ei ole asjad nii, nagu paistavad. Kui vaatad siin televiisorit, siis on üks mulje, kui elad kohapeal, on teine mulje. Kreeklased hoolitsevad enda eest ega tööta üle. Nad on positiivsed ja rahulikud. Kui raha ei jätku, siis lähevad nad miitingule. Eestlased otsivad teise või kolmanda töökoha, kuid kreeklased lähevad plakatitega parlamendi ette ja õhtul peavad pidu.

Kuidas ise? Mitmel kohal rabeled?

Esinemist on Eestis praegu vähe. Siin teeme ainult show’d. Striptiisitantsijana kuskil baaris ma siin ei rabele. Ei ole mõtet. Ma olen taksojuht. Hetkel ootan oma agendilt Indrek Mandrelt vastust, millal saan taas Kinky Operasse tööle minna. Olen seal ootelehel. Meestantsijatel pole see nii lihtne, soovijaid on rohkem kui kohti klubides. Tüdrukutel on selles osas rohkem vedanud.

Kumb on kergem, kas taksojuhi või striptiisitantsija töö?

Kõik tööd on rasked, kõik võtab energiat. Ma olen korralik taksojuht, sõidan väljakutse alusel, kliente ma ei röövi. Kreekasse läheks ma tagasi tantsima kohe esimesel võimalusel.

Milline on Tallinn taksojuhi silmade läbi?

On kaks erinevat linna – päevane Tallinn ja reede-laupäevaõhtune Tallinn. Linn on väga kaunis.

Kas kujutad end ette Ateena taksojuhina?

Ma ei kujuta ennast seal ette isegi mitte roolis. Liiklus on hullumeelne! Kiiruspiiranguid ei ole, sõiduridadest kinni ei peeta. Ateenas elab üle 6,6 miljoni inimese. Elutempo on pöörane.

Millised autod sulle meeldivad?

Mulle meeldivad väikebussid. Mul oli üks selline. Suur lai salong… Mahub kenasti sõpradega ära, kui puhkama sõita.

Mis tähendab puhkama sõitma – randa, kalale, diskoteeki?

Diskoteeki on parem minna ja sealt tulla taksoga. Muidu võib juhiloast ilma jääda. Tead, tore on sõpradega loodusesse minna, šašlõkki küpsetada, niisama rannas pikutada.

Kas sul on missioon?

Ma soovin luua positiivset meeleolu, lõbustada inimesi. Meil on ju kõik kodanikud veidi pahurad ja murelikud siinses päikesepuuduses.

Ma tean isegi paari lugu, kus inimene on pärast lõbusat ööd striptiisiklubis loobunud enesetapuplaanist. See on ikka meelelahutus ja -jahutusäri. Vahetevahel tuleb klientidele ka hingeabi anda.

Kuidas jõudsid striptiisini?

Alguses oli sport, jõusaal ja siis tuli tants. Esimesed kogemused sain liitumisel Galaxy showgrupiga, seda juba ligi kümme aastat tagasi.

Kas sa atleetvõimlemise võistlustest oled osa võtnud?

Ma olen harrastaja. Rinnalt surun 150 kilo, treeningul. Rekord on 180 kilo. Poolkükke teen ka umbes sarnase raskusega. Tähtis on pidev treening – tuleb hea välja näha.