Esimest korda võistluse “Elite Model Look” 21-aastases ajaloos osales Eestist pärit tüdruk — 15-aastane Jekaterina Saurkina. Ta tuli paremate hulka ja temast loodetakse uut Carmen Kassi, ütleb SL Õhtulehele tütarlast Singapuris saatnud Tanel Veenre.

“Elite Model Look” on maailma suurima modelliagentuuri Elite (modelliagentuuri käive oli aastal 2001 näiteks 88 miljonit eurot) korraldatav uute nägude avastamise kampaania.

“See on väga tõsine üritus. Tegu ei olnud lihtsalt järjekordse komejandiga, millesarnaseid toimub pidevalt ja millel moe- ning modellimaailma koha pealt pole mitte mingisugust tähtsust,” iseloomustab Veenre.

Elitest on tuule tiibadesse saanud näiteks Cindy Crawford, Stephanie Seymour, Karen Mulder, Helena Christensen ja Gisele Bundchen.

“Võistlusel osales 65 tüdrukut, kes olid välja valitud ligi 350 000 modellikspürgija hulgast. See võistlus garanteerib 13 tüdrukule kaheaastase lepingu minimaalselt 50 000 dollari suuruses summas ning esikolmik saab vastavalt lepingud minimaalhonorariga 75 000, 100 000 ja 150 000 dollarit.

“Jah, tõepoolest, alustan kohe tööd, pean ära sõitma ega saa tõenäoliselt osaleda ka 5. detsembril Tanel Veenre ja Aldo Järvsoo moešõul, ehkki väga tahaksin,” kahetseb Jekaterina.