Aveli Abel ehk Vändra-Aveli

Kui nooruke Aveli Abel 2007. aastal oma foto meesteajakirja FHM kaanestaari võistlusele saatis, ei osanud ta ilmselt uneski ette näha, milliseks kujuneb meedia huvi tema vastu. 18-aastane Aveli, kes kasvatas kodus Vändras pisipoega, teatas kaanestaari tiitliga kaasnenud intervjuus, et kavatseb saada edukaks ja mitte kellegi kulul elada. “Mu isal on oma tankla, ma sooviks, et mul oleks neid mitu!”

2008. aastal sattus Aveli ühes Pärnu tanklas lööminguskandaali, kus ta löögi jalaga näkku sai. Küsimusi tekitas ka Aveli enda käitumine, kes oli teda solvanud meest küünistanud ja kuuma kohviga visanud.

Tänaseks päevaks on Aveli avalikust elust tagasi tõmmanud ning tähelepanu ei otsi.

16-aastane plika paljalt õllekastide vahel

2005. aastal meelitas ajakirja DI tellima meelas blondiin Janne, kes A Le Coqi õllekastile seksikalt nõjatus. Üsna pea selgus, et tütarlaps oli vaid 16-aastane ning ei sobi vanuse tõttu kuidagi meesteajakirja reklaamima. “Antud kampaania puhul poleks see kindlasti ilus, kui tüdruk on alla 18,” ütles DI-d välja andva Presshouse’i kirjastuse meediadirektor Siim Saidla tol korral Eesti Päevalehele. “Ma pean võimalikuks, et meil oli piltnikuga möödarääkimine ja ta luges vanusepiiriks 16.” Paberil kinnitust neiu vanuse kohta tal polnud.

Eve Kivi alastifotod

Eve Kivi tähistas oma 64. sünnipäeva üsna põneval moel — nimelt poseeris filmidiiva ajakirja Kroonika kaanel, keha katmas vaid paar lilleõiekest. Eve tolleaegses tööandjas, Kanal 2-s, tekitas fotoseeria sellist hämmingut, et nad plaanisid Kivi töölt vallatu teo eest vallandada.

“Ma olen ikkagi seisukohal, et päris sellised aktifotod reklaamikonsultandi imagole hästi ei mõju,” mõtiskles Eve Kivi otsene ülemus, Kanal 2 reklaamidirektor Anne Linnamägi Õhtulehes. Ta arvas, et selline imago on “natuke teisele alale” omane.

“Jah, liiga head pildid olid, tehku järele,” naeris Kivi aga selle jutu peale.

Kati Murutari mudamängud

Kui Kroonika avaldas fotod rasedast ja end üleni mudaga kokku määrinud Kati Murutarist, oli see ilmselt terve nädala olulisim jututeema. Mis tal küll arus oli? Miks ta seda tegi? Kas see on ikka ilus? Kati ise neid fotosid absoluutselt ei kahetse.

“Kuigi olen hiljem ka teistel aktifotodel poseerinud, on just mudapildid minu lemmikud. “Muide, Alexander, keda ma pildil kannan, võitis äsja oma vanuseklassis meistrivõistlused judos,” on Murutar ka täna fotode üle uhke.

Kristiina Heinmetsa kogemata välkunud rinnanibu

Kristiina Heinmets andis enda sõnul nõusoleku poseerida Kroonika kaanel, ülakeha katmas vaid naise pikad blondid juuksed. Paraku oli fotosessioonil juuksesalk strateegiliselt kohalt kõrvale vajunud ning fotograaf ei jätnud olukorda kasutamata. Loomulikult ei suutnud toimetajad kiusatusele vastu panna ning kaanele paigutatigi kaunis pilt Kristiinast ja tema paljast rinnast.

Kuigi naine oli loost šokeeritud, tõi see talle kuulsust ning kuuldavasti ka rohkelt tööpakkumisi.