ETV dokfilmisari «Eesti lood» alustab uut hooaega Mirjam Matiiseni filmiga «Seto saadik», mis jutustab seto rahvalaulikust Valli Karpist. Valli on setode lauluema Hilana Taarka sugulane. Ta on võtnud südameasjaks hoida elus setode identiteeti ja püüab oma suguvõsa kokku kutsuda. Paraku ei jagata tema entusiasmi.

«Seto saadikule» järgneb nädala pärast Meelis Muhu meeleolukas jutustus rahvaloendusest «Üleloetud inimesed». Detsembri alguses näeb Elo Seliranna portreefilmi Tšiilist pärit ettevõtjast Henton Figueroast ja Andres Keili nägemust Viljandi folgist.
«Kui otsida tänavustele lugudele ühist nimetajat, siis on see rahvuskultuuri taasmõtestamine. Tugevalt on tunda avatud piire, jõuliselt on peale tulnud temaatika, mis puudutab inimeste Eestisse tulemist väljapoolt ja kodueestlaste lahkumist välismaale,» ütleb «Eesti lugude» vedaja ja ETV 2 programmijuht Marje Jurtšenko.
Sarja «Eesti lood» raames on üheksa aasta jooksul valminud 124 tõsielufilmi, mille tootmist toetavad Eesti Rahvusringhääling, Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital.
Eesti lood, kolmapäeviti 22.30 ETV