Karmeni talendi avastaja Margit (43) postitas kleidi 23. oktoobril. See jõudis 26. oktoobril kell 22.02 New Yorki ja kadus, kirjutab Kroonika.

Margit kasutas Eesti Posti kiirkullerteenust EMS hinnaga 1000 krooni ja nüüd on naine püha viha täis.

"See oli väga armas kleit. Vähe sellest, et siit Eesti Vabariigist ei saa lennukiga välja ega sisse, nüüd ei toimi ka post enam. Absurdne!" pahandab naine.

Ootas kuu aega vastust

Eesti Post lubas Margitile kleidi saatuse kohta kuu aja jooksul informatsiooni anda. Tegus ärinaine ei mõista, miks mõeldakse vastust kuu aega, kui ta kasutas kiirposti teenust. Margit ütleb, et teda ei huvitagi vastused - kleit pidi õigel ajal kohale jõudma!

"Kleit ei ole nööpnõel, mis ära kaob. See oli suur pakk: 80 cm pikk, 50 cm lai ja 40 cm kõrge. Kuidas see ära kaob?"

ASi Eesti Post kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Inge Suder tunnistab, et tegemist on kahetsusväärse juhtumiga.

"Ameerika Ühendriikide postiadministratsiooni kodulehel on näidatud, et saadetis jõudis New Yorki 26.10.2009, kuid kohalikku postiasutusse see ei jõudnud. Saatjale kompenseeritakse saadetis vastavalt rahvusvahelistele reeglitele. Eesti Post vabandab kliendi ees tekkinud ebameeldivuste pärast," lausub Suder.

Naeruväärne kompensatsioon

Ainult et kompensatsiooni summa on 2080 krooni pluss postikulud, kuid ainuüksi materjali maksumus ulatuvat 6000 kroonini - veniv õhuline tüll, luigesuled...

Margit Jõgger nimetab Swarovski kristallidega kaunistatud kleidi väärtuseks kokku 32 000 krooni.

Karmen on ka varem Arne Niidult riideid ostnud. Kaduma läinud kleidi eest oli talle maksmata, kuid disainer ei hakkagi raha küsima. Niit nimetab seda kingituseks.

Publikuga võttis ühendust Eesti Post, kes vabandab ja kinnitab, et kleit on leitud ja toimetati Pedaruni 5. novembril.