Moskvas toimunud Bacardi Legacy kokteilivõistluse maailmameistrivõistlustel (Bacardi Legacy Global Cocktail Competition) pääses Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskuse juhi Angelika Larkina loodud kokteil „Under the Clouds“ (Pilvede all) kaheksa parema hulka. Võistluse võitis Suurbritanniast pärit Tom Walker´i kokteil „Maid in Cuba“.

„Emotsioonid on väga ülevad, seitse kuud järjepidevat tööd tasus ära! Esimese eestlasena, kes kunagi Bacardi Legacy maailmameistrivõistlustel osalenud on, tundsin suurt vastutust esindada Eesti alkoholikultuuri väärikalt ja võimalikult heal tasemel. See, et minu loodud kokteil jõudis nii tihedas konkurentsis kaheksa parema kokteili hulka, tundub veel endalegi nagu unenägu, “ ütles Angelika Larkina.

Kokteili „Under the Clouds“ inspiratsiooniks oli Eesti üks menukamaid seriaale „Pilvede all“, mille järgi sai valitud ka kokteili nimi. Angelika Larkina sõnul pühendas ta kokteili eesti naisele, kes on tugev, ilus, vahel irooniline, särtsakas ja loomulikult ka magus.

Võistluse ellukutsuja ja Bacardi saadiku David Cordoba sõnul oli tänavune finaal väga tugev ja kõik finalistid paistsid oma kõrge tasemega silma. Cordoba sõnul eristus Angelika teistest võistlejatest oma fenomenaalse oskusega tutvustada läbi kokteili väga oskuslikult ja meeldejäävalt paljude jaoks tundmatut ja väikest Eestit.

Pääsu eest Bacardi Legacy maailmameistrivõistlustele Moskvas võistlesid parimad baarmenid üle kogu maailma esmalt kohalikes voorudes. Moskvasse sai sõita vaid 27 paremat baarmeni, kes enne kokteilide esitlemist rahvusvahelisele žuriile, said võimaluse mitmete Moskvas toimunud koolituste abil enda oskusi veelgi paremaks lihvida.

Žürii valis poolfinaalis 27 võistleja hulgast välja 8 paremat, kes pääsesid lõppvõistlusele ja pretendeerisid Bacardi Legacy maailmameistri tiitlile. Kaheksa parema hulka jõudsid Eesti, Austraalia, Küprose, Uus-Meremaa, Hiina, India, Suurbritannia ja Araabia Ühendemiraatide tippbaarmenide kokteilid.

Bacardi Legacy Global Coctail Competition maailmameistrivõistluste žüriisse kuulusid Bacardi juhtiv rummimeister José Sanchez Gavito, maailmakuulsa Hamburgi baari Le Lion omanik ja baarmen Joerg Meyer, ülemaailmselt tunnustatud rummikoolitaja Ian Burell ning 2013. aasta Bacardi Legacy kokteilivõistluse maailmameistrivõistluste võitja Elizaveta Evdokimova.

Kokteili „Under the Clouds“ retsept

Kokteil „Under the Clouds“ sisaldab 4 cl Bacardi Superior heledat rummi, 1 cl Martini Rosato vermutit, 2 cl Gustav Arctic Cloudberry (muraka) likööri, 2 baarilusikat suhkrut, 1 cl värsket laimimahla ja apelsini koort.

Kokteili valmistamiseks tuleb kõik koostisosad valada eelnevalt jahutatud šeikerisse, mis on täidetud jääkuubikutega vähemalt kolmveerandi ulatuses. Samuti lisada šeikerisse üks apelsinikoore viil (ilma koore valge osata). Šeikida korralikult ja kurnata eeljahutatud serveerimis­klaasi. Enne kaunistamist piserdada teisest apelsinikoore tükist (koore valge osaga) kokteili pinnale eeterlike õlisid. Selleks tuleb võta apelsini koore tükk sõrmede vahele nii, et koore välimine osa oleks suunaga kokteili poole ja kergelt pressida. Seejärel tuleks apelsinikoore välimise osaga n-ö tupsutada üle ka klaasi servad ja jalg.