Öösel vastu reedet Vilniuses toimunud Bacardi Legacy kokteilivõistlusel tuli esikohale Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni koolituskeskuse juht Angelika Larkina kokteil „Under the clouds“ (tõlkes „Pilvede all“). Võidukokteil tagas autorile pääsu iga-aastasele Bacardi maailmameistrivõistluste finaali, mis tänavu toimub maikuus Moskvas.

„Võidu kojutoomine Bacardy võistluselt nõudis põhjalikku ettevalmistust ja pingutust, kuid saadud tunnustus teeb suurt rõõmu! Ootan juba, et saaksin minna Moskvasse ja panna end proovile võrdluses maailma tippudega – saan neilt õppida ja kes teab, ehk anda ideid ka neile,“ ütles Bacardy Legacy kokteilivõistluse võitnud kokteili autor Angelika Larkina.

Kokteil „Under the Clouds“ sisaldab 4 cl Bacardi Superior heledat rummi, 1 cl Martini Rosato vermutit, 2 cl Gustav Arctic Cloudberry (muraka) likööri, 3 baarilusikat suhkrusiirupit, 1 cl värsket laimimahla ja apelsini koort.

Kokteili valmistamiseks tuleb kõik koostisosad valada eelnevalt jahutatud sheikerisse, mis on täidetud jääkuubikutega vähemalt kolmveerandi ulatuses. Samuti lisada sheikerisse 1 apelsinikoore viil (ilma valge osata). Sheikida korralikult ja kurnata eeljahutatud serveerimis­klaasi. Enne kaunistamist piserdada teisest apelsinikoore tükist (valge osaga) kokteili pinnale eeterlike õlisid. Selleks võta apelsini koore tükk sõrmede vahele nii, et koore välimine osa oleks suunaga kokteili poole ja pressi kergelt. Seejärel tuleks apelsinikoore välimise osaga n-ö tupsutada üle ka klaasi servad ja jalg.

Bacardy Legacy kokteilivõistlusel Vilniuses osalesid Eesti, Läti ja Leedu baarmenid, igal osalejal oli finaalis 10 minutit aega enda kokteili esitlemiseks ja valmistamiseks. Bacardy Legacy võistluse eripära on see, et kolm kuud enne võistlust hakkavad osalejad enda loodud kokteili avalikkusele tutvustama.

Võistluse žüriisse kuulusid võistluse ellukutsuja David Cordoba, 2012. aasta Bacardi Legacy ülemaailmse kokteilivõistluse võitja Shingo Gokan ja Bacardi saadik Belgiast Frank Symons.