Maxim on meestele mõeldud elustiili ajakiri. Ajakirja esimene number ilmus 1995. aasta mais Suurbritannias. Ajakirja lehekülgedel kirjutatakse meestemoest, autodest, tehnikast ja muudest meestele huvi pakkuda võivatest asjadest. Samuti sisaldab ajakiri ka mõningaid erootilisi hõnguga fotosid.

Ajakirja edu kodumaal tõi kaasa laienemise välisturgudele. 1997. aastal ilmus esimene number, mis oli mõeldud USA turule. Sellest väljaandest on saanud seal riigis suurim noorte meeste ajakiri, mille igakuine trükiarv ületab 9 miljonit eksemplari.

Eestlasest ujuja Merle Liivand sõnas, et kui konkurss algas, siis ta polnud ajakirjast väga teadlik, olles seda vahete vahel näinud vaid lennujaamas. Mitmed tema tuttavad soovitasid tal konkurssist osa võtta, sest elu on alati muutlik ja kaotada pole midagi.

"Isegi Heidi Klumi ja Claudia Schiffer avastaja ning NYC modelliagentuuri omanik Thomas Zeumer saatis sõnumi, öeldes, et hääletab. Ta usub, et see on täpselt minulik, et muuta kaanestaaride staatust," rääkis Liivand Kroonikale.

Merle sooviks pole lihtsalt kaanele saada ja maailmale oma nägu näidata. Tema jaoks teeb inimese eriliseks just nende saavutused ja oskused.

"Seda üritangi rõhutada. Eriti naiste seas püüdlema oskuste ja töökuse poole kui lihtsalt ilu poole. Lisaks on ju ikka heategu minu mõtteis," lisas ta.

Peale ajakirja kaanele saamise saab võitja ka 25 000 dollarit ning osa läbi hääletuse kogutud rahast (üks hääl on üks dollar) annetatakse veterandide toetuseks.

"Mitu heategu ühes," võttis Merle selle kokku.

Maximi kaanestaari konkurssi on korraldatud 2018. aastast. Eelmisel aastal võidutses Janel Tanna, kes võitis 2017. aastal New Yorgi filmifestivalilt parima naispeaosatäitja tiitli.

Merle jaoks on kõige meeldejäävam Scout Lyons, noor näitleja, kes sai võitu ajukasvajast ning püüdis samuti ajakirja kaanele saada.

Maailmas tuntud nimedest on Maxim esikaanel olnud ka Christina Aguilera, Hilary Duff, Avril Lavigne, Lady Gaga, Britney Spears, Jennifer Love Hewitt, Jessica Alba jpt.

Et ka Merle Liivand nende samuti kaanele saaks, on võimalik talle läbi Facebooki iga 24 tunni tagant hääl anda. Temale saavad tasuta hääle anda kõik, kellel on Facebooki konto. Eestlanna leiab, et see on parim variant, sest nii kogub õige inimene ausalt häält.

"Mul hääletavad iga päev vanaema ja vanaemade sõbrannad. Seda peab ainult tegema kuni 4.juuni õhtuni, nii, et loodan, et inimesed hoiavad hääli üleval," sõnas Merle.

Teine variant on hääletada tasu eest. Siis on häältelimiit vaba, aga üks hääl maksab ühe dollari. Häälte eest saadud raha kasutataksegi veteranide toetamiseks.

"Hääli saab ka osta läbi veteran toetamise, aga sellepärast arvangi, et palju huvitavam oleks kui eestlased tuleks appi ja toetaksid mind ausalt läbi Facebooki," ütles Merle.

"Mulle on helistanud ka mõned ujumistreenerid, kes on oma iganädalastes e-kirjades kutsunud üles minu poolt hääli andma. Tore on näha ujumisrindkonna toetust ülemaailma," rõõmustab Merle.

Foto: Scanpix

Merle Liivand hoiab hääletusel hetkel oma grupis teist kohta ja ta loodab, et on võimalik ka ausalt saadud häältega võita. Eestlannale saab hääle anda SIIN.

Aga nagu paljude raha puudutavate konkursside puhul ei saa ka siin üle ilma vastuoluta. Merle jaoks on kõige suurem murekoht just nimelt raha eest häälte ostmine, mis pole tema arvates kõige ausam.

New York Post avaldas mõni aeg tagasi, et kuigi tõepoolest läheb osa häälte eest makstud rahast veterandide fondile, siis suurem osa läheb ajakirjale endale. Häält andes on väikeses kirjas kirjutatud, et heategevusorganisatsioon saab summast 25%, ülejäänud läheb ajakirjale, et oma majanduslikku seisu parandada.

Merle Liivand selles aga suurt probleemi ei näe. "Eks tänasel päeval on kõigil firmadel raske, aga kui selle toetuse ostuga toetakse ikkagi mingi protsent ka veterane, siis tuleb ju arusaada, et ilma selle platvormita ei jõuaks ka 1% veteranidele," leiab Merle ja loodab ka võidu korral ise palju head teha.

Merle on öelnud, et kui ta võidab, siis ta annetab osa 25 000 dollarist kliimasoojenemise vastu võitlemiseks, ookeani ja merevee puhtuse hoidmiseks ning osa uppumissurmade vähendamiseks.

Osa summast investeeriks ta ka enda firmasse Viking Beauty Secrets, mis toodab Põhjamaist loodusliku ilukosmeetikat ja müüm seda ameeriklastele.

Vaheldumisi USAs ja Eestis elav Merle on õpetanud merineitsiks olemist ka Hollywoodi staaridele. Ta on üks organisatsiooni World Mermaid Associacion asutajaid.

Ta pani oma nime kaardile osales esimese eestlasena populaarses Ameerika hommikusaates "Good Morning America". Ta on disaininud merineitsi kostüüme Beyonce’i ja Kim Kardashiani lastele. Ta on ka esimene eestlane, kes finišeeris kõrgtaseme avaveeujumise võistlusel.