Öeldakse, et Ameerika elab muust õhtumaisest maailmast paarkümmend aastat ees. Nende majandus õitseb, kultuur sirutab oma võrseid üle universumi, ülikoolid haaravad endasse üha vilkamaid päid ja pole siis üllatav, et ka eestlased sinna pürgivad.

#p2v#Noor lootustandev lauljatar Hanna-Liina Võsa oli pärast keskkooli lõpetamist tagasihoidlik nagu tükk juustu. Juunikuupäikese käes lõputunnistuse vastu võtnud tütarlaps võinuks samahästi olla ka riigikontrolli ametnik. Ta oli turvaline, kena väike neiu – nagu otse laulukarussellilt maha astunud nukuke. Pärast aastaseid õpinguid Musical and Dramatic Academy seinte vahel New Yorgis on tema isiksus teinud 180kraadise pöörde. Hanna-Liinat on Ameerika kasvatanud ja õpetanud, julgustanud ja talle huumori mõistmise kinkinud. Hanna Liina artistiloomus on välja tulnud, temast on isiksus saanud.

Vennad Tarmo ja Toomas Urb on enda olemise eriti mõnusaks teinud, elades vaheldumisi Eestis ja Ameerikas. Lisaks musitseerimisele ja kurameerimisele armastavad mehed ka mõtiskleda oma juurte ehk päritolu üle. Nõnda on nad Ameerika reservaatides tuhlates leidnud endale mõned indiaanlastest sõbrad, kes neile elu põhiväärtusi tutvustavad ja kellega ka Eestis hea psühhedeelseid taimi kupatada. Urbide teooria kohaselt on nimelt eestlastel ja Ameerika põlisasukatel nii mõndagi ühist, millest tuleb kindlasti rahvale teada anda. New Yorgi modellimaailmas sulistab ringi ka Tarmo täiskasvanud poeg.

Keith Siilats on oma õpingud lõpetanud, kuid elab tänini New Yorgis. Keith rügab hommikust õhtuni – lips ees, lokk sassis, pea numbreid täis –, samal ajal kui modellid ja töötud eestlased ta külmkappi tühjendavad ning voodilinu kortsutavad.

#p3v#Eesti naiste kõrgushüpperekordi (189 cm!!!) omanik Kärt Siilats hüppas end pärast 1999. aasta universiaati õppima mainekasse Harvardi ülikooli. Varem õppis pikakasvuline piiga Tallinna Pedagoogikaülikoolis inglise keelt ning tunnistas hinnetena ainult viisi. Nii et tark tüdruk, kes oma nõrkuseks ongi nimetanud ehk liigagi kauaks raamatutesse uppumist. Samas ei jäta ka kehaline maailm Kärti veel külmaks – mitte et ta tihti venna juures käiks, kuid... Kärt on öelnud, et soovib 2004. aastal osaleda Ateena olümpiamängudel.

Los Angeleses teeb rohke õlle ja bikiinide piilumisega ansamblit Acid 7 tuntud trummar Jaanus Salm, kes on tampinud pea kõikides Eesti rokkansamblites. Seltsi pakub talle ansambli Me, Myself & I kitarrist Tarvo Valm. Viimane armastab pärast Ameerikasse lendamist ennast kutsuda "paksuks poisiks, kes ruulib". Seda on ta teinud juba rohkem kui aasta. Bänditegemise rasket koormat aitavad neil kanda ka kaks uut sõpra – üks Rootsist, teine Aasiast pärit noormees.

Maire Aunaste krimpsutas 1999. aasta augustis korra põski, saatis kuradile kõik tööpakkumised, võttis mehe kaasa ning kihutas LAsse. Seljataha jäid mitmed lahendamata finantsasjad ning tuba Mustamäe ühiselamus. Mida nad seal mehega kahekesi just teevad – sellest ei soovita rääkida. Teada on, et mees töötas üksvahe kolimisauto peal.

Eksmiss Ruth Merila läheb Eestis ajalukku sellega, et oli vabariigi esimene brünett miss. Aasta oli siis 1992 ja austajaid Ruthil jalaga segada. Kiiresti valis ta enda lemmikuks Jura Dimitrijevi (tuntud ka nime all Rakvere Jürka), kes ta kohe Florida päikese alla sõidutas. Tänaseks on Jura korralik Ameerika kodanik, kes tegeleb kaatrite väljaüürimisega. Florida osariik on Ameerikas tähelepanuväärne seiga tõttu, et selle päikese all armastavad oma luid-konte soojendada Ühendriikide pensionärid.

Ka legendaarne basskitarrist Jaak Ahelik elab aeg-ajalt teisel pool ookeani. Seal töötab tema abikaasa, juuksur Natali. Ahelik on oma välismaa koduks valinud Ameerika lõunaranniku. San Francisco külje all San Jose linnas on tema sõnul Eestiga võrreldes värviline maailm. Seal saab kõikvõimalikel kontsertidel käia, koos afroameeriklastega bassi mängida ja naist musitada. Lisaks on San Franciscos ka palju venelasi, omamoodi eestimaine tunne seegi.