Eesti Vabariigi 95. aastapäeval jõuab ETV ekraanile menusarjale «Tuulepeale maa» vändatud järjefilm, mille peategelasteks on kolm noort meest, kes 1943. aasta sõjakeerises lähevad soomepoisteks.

Viis aastat tagasi valmis Eesti Vabariigi 90. sünnipäevaks rahvusromantilises võtmes telesari «Tuulepealne maa», mis kaardistas Eesti Vabariigi sünni, kasvamise ja okupeerimisega varjusurma langemise loo. Sarjale jätkuks tehtud mängufilm võtab luubi alla ajalooliselt pöördelise sõjaaja, kus Eesti inimesed, eriti aga noored mehed seisid silmitsi elu ja surmaga. Selle peaosades on lavakunstikooli kolmanda kursuse teatritudengid Jörgen Liik, Jarmo Reha, Markus Dvinjaninov ja Jaanika Arum.
Filmi tegevus viib vaataja 1943. aastasse, kui Eestis on veel suhteliselt vaikne aeg. Sügise saabudes aga hakkab üha enam tunda andma sõjas toimunud pööre, mis sai alguse Stalingradi lahingust. Sakslastele muutub sõda Idarindel aina raskemaks, neelates üha rohkem ressursse. Seetõttu kuulutatakse okupeeritud aladel välja mobilisatsioon. Oktoobris 1943. kutsuvad sakslased Eestis püssi alla 1925. aastal sündinud poisid, ja sellesse nimekirja satub ka 18aastane Siim Pärtel (Jörgen Liik), kes on Toomas Roo õepoeg. Rasmus Kaljujärve mängitud Toomas Roo on 12osalise telesarja «Tuulepealne maa» peategelane.