Randjärve alluvuses töötanud inimesed meenutavad ülemust. Kui mõni idee oli vaja kultuuriministeeriumis põhja lasta, siis anti see Randjärvele ning ta sai sellega suurepäraselt hakkama. "Andsime talle omal ajal paar asja kätte, need, mis võisid põhja lennata. Ülejäänu tegime ja otsustasime ise,” selgitab Randjärve kunagine töökaaslane. "Tal lihtsalt ei tulnud ega tule ka praegu ükski asi välja. Tema vaimsed võimed pole nende kohtade väärilised, kus ta on olnud. Kõik keerleb ümber tema, suurt pilti ei näe ta aga kunagi."

Teine kriitiline ekskolleeg peab parimaks aega, mil Randjärv oli riigikogu aseesimees – siis oli tal ametiauto, autojuht, kabinet, abi ja ta sai tähtis olla. "Väline on tema jaoks hästi oluline. Aga riigi jaoks oli oluline, et sel ametipostil polnud tema hallata ühtegi valdkonda, mida ta suutnuks nässu keerata."

Viidatakse, et Randjärvel võib olla n-ö Tartu kompleks – ta tahab kõigile midagi tõestada. Osa inimestele tahab ta meeldida ja osale jällegi noa selga lüüa. "Teate, luurel oli Jänesega [aastail 1985–2011 oli Laine Randjärve perekonnanimi Jänes] poole kergem käia kui teistega, sest kuulivest pidi olema ainult selja taga," annab kunagine kolleeg Randjärvele karmi hinnangu.