Valmistugem väikeste inimeste pisaraid pühkima, sest karm reaalsus on see, et Elina Pähklimägi (30) lendlevaid juukseid enam «Kättemaksukontori» uues hooajas ei näe. Näitleja, kes kehastas lastegi seas ülipopulaarseks saanud seriaalis detektiiv Häidi Õigepaulust, lahkub sarjast.

Sarja lavastaja Ain Prosa sõnul oli siseringis juba aasta aega teada, et Elina lahkub. «Eks verevahetust ole ka sarja vaja ja vahel tuleb see isegi kasuks,» leiab Prosa.
Pähklimägi tuli Marika Vaariku tegelaskuju Frida Arraku mehe armukesena mängu kohe seriaali esimesel hooajal. Alates kuuendast hooajast figureeris ta seriaalis juba rammusamas rollis, kolmanda detektiivina Marion Pärna ja Frida Arraku kõrval. Nelja hooaja vältel tõusis Pähklimägi vähemalt laste seas lausa iidoli staatusesse. Isegi näosaate finaali ülekande reklaamipauside ajal ründasid lapsed Saku Suurhallis žüriis istunud näitlejannat mitte kui Elinat, vaid kui Häidi Õigepaulust...
Kas Häidi tegelaskuju saab surma või lahkub telesarjast rahumeelselt ja õnnelikult? Lavastaja pole nõus saladuseloori kergitama, annab vaid mõista, et verd siiski ei lenda. Samuti jätab Prosa enda teada, miks Pähklimägi menukast seriaalist üldse lahkub. Teada on, et Pähklimägi oli alles rahulolematu selle üle, et sarjaga seotud fännitoodete müügitulust ei saa ei tema ega teised sarja näitlejad pennigi – sellest avalikult rääkida ta aga ei soovinud.
Küsimuse peale, kuidas «Kättemaksukontori» lastest fännid võiksid Häidi lahkumise vastu võtta, kostab Prosa: «Eks lapsed peavad ka aru saama, et miski pole igavene.»
Kätt südamele pannes – ka toimetusel puudub praegu selge visioon sellest, kuidas seda kõike lastele seletada...