„Selline elukoht on meie elus luksus, kuna meie töö on nii liigendatud,“ leiab Elisabet Reinsalu. Lisaks sellele, et Elisabet on Piret Kalda garderoobikaaslane Linnateatris ja mängib koos Rita Rätsepaga seriaalis „Pilvede all“, on kõik kolm näitlejannat ka Kalamaja elanikud – tagatipuks naabrid ühes tänavas, kaks neist lausa kõrvuti majades.

Elisabet Reinsalu (41), Piret Kalda (51) ja Rita Rätsepp (54) on pärit Eesti eri paikadest, nüüd aga nii koos kui olla saab – lavadel, seriaalides ja kodutänavas. Piret imestab, kuidas nad lapsepõlves vanemate ning venna ja õega mahtusid ära Tartu kesklinna kahetoalisesse, läbikäidava elutoaga korterisse hruštšovkas aadressil Nõukogude 1. Ruumikitsikuses tuli tal õega üht lahtikäivat voodit jagada.

Lapsena ka Tallinna Tehnikaülikooli lähistel Mustamäel elanud Elisabetile meenuvad mängumaad Mustamäe ja Nõmme vahele jäävas männimetsas. Ja temagi jagas kušetti õega! Nagu Elisabet naljatamisi ütleb, ei olegi ta suurt üksi uinunud, sest lapsepõlvekodust välja kolides kolis ta õe kaisust ühtlasi kohe oma abikaasa kaissu! Ainukesena Rita sai pere üksiklapsena käsutada päris oma tuba Rakke lähistel Tammiku külas. Tema vanemad elasid järve veerel, kunagi Nikolai Pätsile kuulunud mõisametskonna majas ja lapsena sai veest välja tulla alles siis, kui huuled külmast juba sinised…

Event Catering on katnud ühte Kalamaja aeda hõrgu suupistelaua. Hoovis valitseb tõeline aguliromantika. Räägime kodust ja kodutundest. Sellest kujuneb üks ääretult meeleolukas pärastlõuna, justkui omamoodi etendus peaosas kolme diivaga, kelle jutu sekka lipsab tõsisemaid noote, aga ka näpuotsatäis musta huumorit ja üksjagu sundimatut naeru.

Kuidas täpsemalt - seda uudista edasi Kroonika kodu-eri numbrist!

Jaga
Kommentaarid